Aardbeien mugcake
Ontbijt, Recepten

Aardbeien mugcake

De laatste tijd heb ik de mugcake weer helemaal ontdekt als ontbijt 🙂 Iedere dag hetzelfde ontbijten is voor mij geen optie, dus probeer ik juist zoveel mogelijk te variëren met allerlei ontbijtjes. Van havermoutpap tot een bakje kwark en van wafels of pannenkoeken tot een gezonde mugcake. Ik vind het allemaal heerlijk! Vandaag voeg ik het heerlijke recept voor aardbeien mugcake aan het rijtje toe.

Gezonde mugcake met aardbeien

Als je mij vraagt naar mijn favoriete fruit, dan zeg ik hoogstwaarschijnlijk aardbeien. Ik ben er echt dol op! Zodra de aardbeien in de winkels liggen en betaalbaar zijn, verdwijnen ze wekelijks in mijn boodschappenmandje. Vanaf nu vind je de eerste winter aardbeien in de winkels, perfect om te verwerken in heerlijke recepten. Zo maakte ik met de winter aardbeien onder andere heerlijke aardbeien muffins.

De basis van een goede mugcake bestaat voor mij uit ei, magere kwark en havermeel/bloem. Met deze basis kun je vervolgens alle kanten op. Aan deze aardbeien mugcake voeg je stukjes verse aardbei en wat witte chocolade toe als smaakmakers. Wil je het echt gezond houden, kies dan voor chocolade met minder suiker van bijvoorbeeld Prozis of Damhert. Overigens heb je maar 10 gram witte chocolade nodig voor 1 portie, dus ook geen man over boord als je kiest voor gewone witte chocolade 🙂 Dit heet balans en lekker kunnen genieten!

Binnen vijf minuten kun je in ieder geval genieten van dit gezonde ontbijtrecept. Ook lekker als tussendoortje of avondsnack bijvoorbeeld 🙂 Lees je snel verder naar het recept?


Aardbeien mugcake

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

2

minutes
Baktijd

3

minutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram magere kwark

  • 1 ei

  • 20 gram bloem

  • 10 gram havermeel

  • 1/4 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 el suikervervanger

  • 25 gram aardbei

  • 10 gram witte chocolade

Werkwijze

  • Klop het ei samen met de magere kwark los.
  • Voeg hier de droge ingredienten aan toe en roer tot een glad beslag.
  • Snijd de aardbeien en witte chocolade in kleine stukjes en roer dit als laatste door het beslag.
  • Pak een schaaltje, dat magnetron bestendig is, vet deze in met een beetje bakspray en schenk hierin het beslag.
  • Zet het schaaltje voor 2,5 minuut in de magnetron. Is de cake na 2,5 minuut nog niet gaar (controleer met een prikker), dan zet je de mugcake nog even terug. Verleng de tijd telkens met 10 seconden.
  • Serveer de mugcake op een bordje en maak af met toppings naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan extra verse aardbeien en een beetje kwark.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *