Aardbeien muffins
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Aardbeien muffins

Mijn favoriete fruitsoort is toch wel de aardbei! Vooral als die heerlijk zoet en sappig is. Als je denkt aan verse aardbeien, dan denk je waarschijnlijk aan de zomer. Maar in het vroege voorjaar is daar de heerlijke, zoete, sappige en grote aardbei van Calinda. En met de Calinda aardbeien maak je deze heerlijke, gezonde aardbeien muffins met stukjes witte chocolade en een crumble.

Gezonde aardbeien muffins

Wellicht vraag je je nu af hoe het kan dat deze muffins nog steeds verantwoord zijn? Want witte chocolade en een crumble klinkt niet erg gezond. Maar van beide heb je niet heel veel nodig om de muffins lekker te maken. Daarnaast is de basis van het recept volledig suikervrij. Dit scheelt al een hoop calorieën, die je dan weer kunt inzetten voor de witte chocolade en het crumble laagje on top.

Het basisrecept wat ik altijd voor gezonde muffins gebruik, bestaat uit 200 gram (spelt)bloem, 100 gram suikervervanger van Sukrin, 2 eieren, 2 eetlepels neutrale olie, 100 ml (plantaardige) melk, een 1/2 zakje bakpoeder en een kwart theelepeltje zout. Met deze basis kun je vervolgens alle kanten op. Soms vervang ik een deel van de bloem voor havermeel, om het recept iets voedzamer te maken. Je kunt de bloem bijvoorbeeld ook vervanger voor glutenvrije bloem of bakmeel om zo een glutenvrij recept te maken. Daarnaast kun je de neutrale olie ook vervanger voor bijvoorbeeld walnoten- of sesamolie voor een meer nootachtige smaak.

Gezonde tussendoortjes

Al jaren maak ik mijn eigen gezonde tussendoortjes. Van bananenbrood tot carrotcake en van donuts tot heerlijke muffins. Als je op Snoepgezond zoekt op muffins, vind je een aantal lekkere en gezonde recepten. Ik zou hiervan maar moeilijk kunnen aangeven wat mijn favoriet is, want ik vind het heerlijk om wekelijks af te wisselen en iedere keer een ander tussendoortje te eten. Kijk eens bij gezonde tussendoortjes op Snoepgezond voor meer inspiratie.

Lees nu snel verder voor het recept van deze heerlijke aardbeien muffins met witte chocolade en crumble.


Aardbeien muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Dit recept is voldoende voor 10 muffins.

Ingrediënten

  • 150 gram bloem

  • 50 gram havermeel

  • 100 gram suikervervanger (Sukrin)

  • 2 eieren

  • 2 el neutrale olie

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 1 tl vanille essence

  • 1/2 zakje bakpoeder

  • 1/4 tl zout

  • 125 gram verse aardbeien

  • 50 gram witte chocolade

  • Crumble
  • 30 gram roomboter

  • 30 gram bloem

  • 40 gram Sukrin Gold

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffin bakblik met papiertjes.
  • Klop de eieren samen met de olie met een garde los. Doe hier de droge ingrediënten bij en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes en hak de witte chocolade fijn.
  • Roer de aardbeien en witte chocolade door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes.
  • Pak een schone kom en meng hier de ingredienten voor de crumble met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel een klein beetje crumble over de bovenkant van de muffinvormpjes.
  • Schuif het muffin bakblik voor ongeveer 35 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
  • Laat de muffins minimaal 15 minuten in het bakblik afkoelen. Haal de muffins daarna voorzichtig uit het bakblik en laat verder helemaal afkoelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *