Gezonde aardbeien muffins
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde aardbeien muffins

Het aardbeien seizoen is in volle gang en dat betekent dat ik daar volop van geniet! Er gaat geen week voorbij, dat ik geen aardbeien eet. Aardbeien zijn niet alleen lekker om zo te eten, maar je kunt ze ook heel goed verwerken in een lekker tussendoortje, zoals deze gezonde aardbeien muffins.

Al jaren maak ik mijn eigen gezonde tussendoortjes. Van bananenbrood tot carrotcake en van donuts tot heerlijke muffins. Als je op Snoepgezond zoekt op muffins, vind je een aantal lekkere en gezonde recepten. Ik zou hiervan maar moeilijk kunnen aangeven wat mijn favoriet is, want ik vind het heerlijk om wekelijks af te wisselen en iedere keer een ander tussendoortje te eten. Kijk eens bij gezonde tussendoortjes op Snoepgezond voor meer inspiratie.

Het fijne van dit recept is dat je heel makkelijk een deel van de bloem kunt vervangen voor een andere meelsoort, zoals havermeel of amandelmeel. Zelf heb ik de muffins ook geprobeerd met een deel van de bloem vervangen voor eiwitpoeder (50 gram). Zo zijn deze gezonde aardbeien muffins ook ineens eiwitrijk. De macro’s van een muffin komen dan uit op 115 kcal en 9,5 gram eiwit per stuk. Daarnaast zijn de muffins ook suikervrij, maar wel gezoet met de suikervervanger van Sukrin.

En is het seizoen van de aardbeien voorbij of zijn aardbeien niet je favoriet, vervang de aardbeien dan voor ander zacht fruit zoals frambozen of blauwe bessen. Ook erg lekker! Ga jij deze gezonde muffins een keer proberen?


Gezonde aardbeien muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem

  • 2 eieren

  • 75 ml vloeibaar eiwit

  • 100 gram suikervervanger

  • 150 gram magere kwark

  • 50 gram roomkaas/ zuivelspread light

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 100 – 150 gram aardbeien in kleine stukjes

  • 1 tl vanille essence

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffinbakblik met papieren vormpjes.
  • Klop de eieren samen met het eiwit in een kom los. Roer hier de kwark en roomkaas doorheen.
  • Voeg de andere ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Schep als laatste de stukjes aardbeien door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en schuif het bakblik voor ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
  • Laat de muffins minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna de muffins voorzichtig uit het bakblik en laat verder helemaal afkoelen.
  • Bewaar de muffins in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 3-4 dagen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *