Het aardbeien seizoen is in volle gang en dat betekent dat ik daar volop van geniet! Er gaat geen week voorbij, dat ik geen aardbeien eet. Aardbeien zijn niet alleen lekker om zo te eten, maar je kunt ze ook heel goed verwerken in een lekker tussendoortje, zoals deze gezonde aardbeien muffins.
Al jaren maak ik mijn eigen gezonde tussendoortjes. Van bananenbrood tot carrotcake en van donuts tot heerlijke muffins. Als je op Snoepgezond zoekt op muffins, vind je een aantal lekkere en gezonde recepten. Ik zou hiervan maar moeilijk kunnen aangeven wat mijn favoriet is, want ik vind het heerlijk om wekelijks af te wisselen en iedere keer een ander tussendoortje te eten. Kijk eens bij gezonde tussendoortjes op Snoepgezond voor meer inspiratie.
Het fijne van dit recept is dat je heel makkelijk een deel van de bloem kunt vervangen voor een andere meelsoort, zoals havermeel of amandelmeel. Zelf heb ik de muffins ook geprobeerd met een deel van de bloem vervangen voor eiwitpoeder (50 gram). Zo zijn deze gezonde aardbeien muffins ook ineens eiwitrijk. De macro’s van een muffin komen dan uit op 115 kcal en 9,5 gram eiwit per stuk. Daarnaast zijn de muffins ook suikervrij, maar wel gezoet met de suikervervanger van Sukrin.
En is het seizoen van de aardbeien voorbij of zijn aardbeien niet je favoriet, vervang de aardbeien dan voor ander zacht fruit zoals frambozen of blauwe bessen. Ook erg lekker! Ga jij deze gezonde muffins een keer proberen?
Gezonde aardbeien muffins
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
stuks10
minutes25
minutes35
minutesIngrediΓ«nten
200 gram bloem
2 eieren
75 ml vloeibaar eiwit
100 gram suikervervanger
150 gram magere kwark
50 gram roomkaas/ zuivelspread light
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
100 – 150 gram aardbeien in kleine stukjes
1 tl vanille essence
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffinbakblik met papieren vormpjes.
- Klop de eieren samen met het eiwit in een kom los. Roer hier de kwark en roomkaas doorheen.
- Voeg de andere ingrediΓ«nten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Schep als laatste de stukjes aardbeien door het beslag.
- Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes en schuif het bakblik voor ongeveer 25 minuten in de oven.
- Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
- Laat de muffins minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna de muffins voorzichtig uit het bakblik en laat verder helemaal afkoelen.
- Bewaar de muffins in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 3-4 dagen.