Cinnamon roll pannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Cinnamon roll pannenkoeken

Cinnamon Rolls zijn ontzettend populair. Wie kent ze niet?! Ik ben er in ieder geval dol op. Het zijn heerlijke zachte broodjes met een kaneelvulling. Omdat het maken van kaneelbroodjes nogal tijdrovend is, ga ik graag op zoek naar snelle en gezondere alternatieven zoals deze gezonde cinnamon rolls. Dit keer had ik zin in pannenkoeken en ging aan de slag met een lekker recept voor cinnamon roll pannenkoeken.

Gezonde kaneel pannenkoeken

De basis van deze gezonde pannenkoeken bestaat uit ei, magere kwark, bloem en eiwitpoeder. Een goede eiwitrijke basis, waardoor deze pannenkoeken lekker vullend zijn. Deze basis gebruik ik vaker als ik lekkere fluffy pannenkoeken voor het ontbijt wil. Om echte cinnamon roll pannenkoeken te krijgen, maak je een kaneelvulling van kaneel, gesmolten boter, Sukrin Gold en een klein beetje beslag. Met de kaneelvulling maak je een mooie swirl bovenop de pannenkoeken. Daardoor zien de pannenkoeken er precies uit zoals de echte cinnamon rolls. Oké, na het bakken zie je er niet heel veel meer van terug maar qua smaak is het echt verrukkelijk!

Wil je een gezond ontbijt maken waar je zeker punten mee scoort of gewoon jezelf in de watten leggen? Maak dan zeker eens deze gezonde cinnamon roll pannenkoeken en vergeet niet om er een klein beetje glazuur over heen te drizzelen na het bakken 🙂


Cinnamon roll pannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Dit recept is voldoende voor 1 (flinke) portie.

Ingrediënten

  • 100 gram magere kwark

  • 1 ei

  • 30 gram bloem

  • 20 gram eiwitpoeder

  • 0,5 tl bakpoeder

  • 1 el suikervervanger

  • snufje zout

  • Kaneelvulling
  • 5 gram gesmolten boter

  • 1 el Sukrin Gold

  • 1 tl kaneel

  • scheutje melk

  • 1-2 tl pannenkoekenbeslag

Werkwijze

  • Klop het ei samen met de kwark los en roer hier de andere ingrediënten doorheen.
  • Doe alle ingredienten voor de kaneelvulling in een kommetje en roer goed door elkaar. Is de substantie te dik, voeg dan wat extra beslag of een klein beetje melk toe. De substantie moet in een spuitzakje kunnen en op te spuiten zijn.
  • Verwarm een pannenkoekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter of olie.
  • Maak drie hoopjes beslag in de pan ter grootte van een eetlepel. Pak de spuitzak met kaneelvulling en maak op elk pannenkoekje een swirl van de kaneelvulling.
  • Bak de pannenkoeken in ongeveer 3 minuten aan beide kanten gaar.
  • Herhaal bovenstaande totdat het beslag op is. Ik haalde ongeveer 8 pannenkoekjes uit het beslag.
  • Serveer de pannenkoeken eventueel met een klein beetje glazuur (poedersuiker gemengd met water).

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *