Lotus daagde mij uit om met hun koekjes en biscoff spread een recept nog lekkerder te maken. En die uitdaging ging ik graag aan π Ik toverde mijn basisrecept voor kwark cake om tot deze heerlijke speculoos kwarkcake.
De cake bestaat uit een gezonde basis: suikervrij en eiwitrijk. De toevoeging van speculoos maakt het iets minder verantwoord, maar wel mega lekker! Door kwark te gebruiken als basis van het beslag krijg je een stevige, maar toch smeuΓ―ge cake. En dit laatste vind ik zelf heel belangrijk als ik een plakje cake eet. Om toch een zoete smaak aan de kwark cake te geven, heb ik gebruik gemaakt van de 1 op 1 suikervervanger van Sukrin. Deze gebruik ik zelf al jaren en vind ik ontzettend fijn om mee te werken. Zowel qua smaak als qua structuur. Dus mocht je nog op zoek zijn naar fijne suikervervangers, neem dan gerust een kijkje op de website van Sukrin.
Maar nu terug naar dit heerlijke recept. Door wat biscoff spread en koekjes toe te voegen aan het beslag, krijgt de kwark cake een extra lekkere smaak. Gelukkig hoef je niet heel veel speculoos toe te voegen om die lekkere smaak te krijgen, dus is dit tussendoortje nog steeds verantwoord!
Ga jij deze heerlijke speculoos kwarkcake proberen? Of bekijk een van de andere heerlijke gezonde tussendoortjes op Snoepgezond.
Speculoos kwarkcake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes50
minutes1
hourIngrediΓ«nten
250 gram bloem
200 gram magere kwark
150 gram suikervervanger
4 eieren
50 gram Lotus speculoos spread
1 tl speculaaskruiden
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
4 Lotus speculoos koekjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren met een garde los en roer hier de kwark doorheen.
- Voeg de suikervervanger en speculoos spread toe en roer deze ook met de garde door het beslag.
- Doe de rest van de ingrediΓ«nten, behalve de koekjes, bij het beslag en roer met een spatel tot een glad geheel.
- Pak twee koekjes en verkruimel deze boven het beslag en spatel ze er rustig doorheen.
- Stort het beslag in de cakevorm en bedek de bovenkant met de overige speculoos kruimels.
- Schuif het bakblik voor ongeveer 50-55 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Haal de cake uit de oven en laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
- Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Snijd de cake in 10 plakken en bewaar deze in een afgesloten trommel, maximaal 3-4 dagen in de koelkast.