Ja de titel klopt echt: havermoutpap met courgette. Een ideale manier om aan de dagelijkse hoeveelheid groenten te komen. En nu het weer kouder begint te worden, maak ik steeds vaker een bakje havermout als ontbijt of zelfs lunch. Het vult goed, is niet moeilijk om te maken en je hebt meteen al een deel van je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen. Voor mij is dat ideaal, want ik ben niet iemand die tussendoor op een stuk komkommer of wortel gaat zitten knagen of bij het avondeten meteen 400 gram groenten naar binnen werkt. Bij mij moet het allemaal in kleine porties zijn opgedeeld.
Bij deze variant op havermoutpap vind ik het erg lekker om er wat extra (vanille) eiwitpoeder aan toe te voegen. Ideaal om weer een dosis extra eiwitten naar binnen te schuiven. Het geheel maak ik dan wel graag af met een stukje pure chocolade. Dus eigenlijk moet de titel zijn: havermoutpap met courgette EN pure chocolade! Want zonder een stukje chocolade, geen havermoutpap met courgette voor mij hoor. Dit maakt het namelijk echt helemaal af.
Schrikt een portie groenten bij het ontbijt je af? Misschien vind je dan de volgende ontbijt recepten met havermout wel erg lekker:
Havermoutpap met courgette
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie2
minutes10
minutes12
minutesIngrediΓ«nten
β40 gram havermout
β100 ml plantaardige melk
β150 ml water
β1/2 courgette
Werkwijze
- Rasp de courgette en voeg dit samen met de havermout, melk en water toe aan een pannetje.
- Zet het pannetje op het vuur en laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen, totdat je gewenste dikte hebt bereikt. Haal het pannetje van het vuur en roer er eventueel een 1/2 schepje eiwitpoeder doorheen.
- Schenk de pap in een kommetje en maak af met toppings naar keuze.