Aardbeien tiramisu
Dessert, Recepten

Aardbeien tiramisu

Afgelopen week ben ik weer begonnen met werken op school. De eerste werkdag sloten we direct af met een gezellige barbecue met het hele team. Voor de barbecue maakte ik deze heerlijke aardbeien tiramisu. Zo aan het eind van de zomer zijn de aardbeien nog heerlijk zoet. Ik eet ze dan ook erg graag!

Het leuke aan deze tiramisu is dat je hem op verschillende manieren kunt maken. Ik heb de tiramisu al gemaakt met volkoren biscuits, maar ook met lange vingers. Beide koekjes als basis vielen goed in de smaak! Daarnaast heb ik ook de vulling op twee manieren geprobeerd. Heel klassiek, slagroom gemengd met mascarpone en in de andere variant koos ik voor kokosyoghurt en mascarpone. Deze laatste variant van de vulling maakt dat deze aardbeien tiramisu iets verantwoorder is.

De tiramisu viel heel goed in de smaak bij mijn collega’s, dus het is zeker een aanrader als je dol bent op aardbeien. Varieer er ook rustig op los met andere fruitsoorten, zoals perzik, nectarine of mango. Tip: pas dan wel de siroop aan waar je de biscuits of lange vingers in doopt.

Ben je net als ik dol op tiramisu? Zoek dan op snoepgezond op tiramisu en je vindt veel verschillende variaties en receptideeën. Naast tiramisu met aardbeien ben ik bijvoorbeeld ook dol op een gezonde citroen tiramisu. Je maakt tiramisu makkelijk als eenpersoonsportie in een glaasje of maak een grote (oven)schaal. Ga jij deze heerlijke gezonde tiramisu met aardbeien proberen?


Aardbeien tiramisu

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Wachttijd

2

hours 
Totale tijd

2

hours 

15

minutes

Ingrediënten

  • 8 volkoren biscuits (of lange vingers)

  • 25 ml aardbeiensiroop 0% suiker toegevoegd

  • 200 gram slagroom (of kokosyoghurt light)

  • 250 gram mascarpone

  • 2 el suikervrije poedersuiker

  • 0.5 tl vanille essence

  • 300 gram aardbeien

Werkwijze

  • Maak de limonadesiroop aan met 150 ml water.
  • Klop de slagroom samen met de poedersuiker lobbig en voeg de laatste minuut de mascarpone en vanille essence toe en mix tot een gladde vulling.
  • Gebruik je kokosyoghurt in plaats van slagroom, klop dan de kokosyoghurt tegelijk met de mascarpone, poedersuiker en vanille essence met een mixer tot een gladde vulling.
  • Doop de biscuits of lange vingers in de limonadesiroop en verdeel over elk glaasje 1 biscuitje of lange vinger.
  • Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit in elk glaasje een laagje van het mengsel (je gebruikt nu ongeveer de helft). Dek af met wat aardbeien.
  • Herhaal bovenstaande stappen voor de tweede laag.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.