Rode bessen smoothie
Ontbijt, Recepten

Rode bessen smoothie

De vakantie zit er op en we zijn weer aan het werk. Voor mij betekent dit dat ik mijn ontbijt weer op school nuttig. Daarom ben ik altijd op zoek naar heerlijke en gezonde ontbijtjes, die je makkelijk mee kunt nemen. Op dit moment behoort een rode bessen smoothie tot één van mijn favorieten.

Een smoothie is een gezond ontbijtje of tussendoortje, mits je de juiste (verhouding in) ingrediënten gebruikt. In een eerdere blog op Snoepgezond vertelde ik waar je op kunt letten bij het maken van een gezonde smoothie. Voor mij bestaat de ideale smoothie uit een combinatie van groente, fruit, een eiwitbron en eventueel extra vezels of gezonde vetten. Deze elementen komen dus ook terug in deze heerlijke rode bessen smoothie. En daarmee is dit een heel fijn en gezond ontbijtje om je dag mee te starten.

De basis van de smoothie bestaat natuurlijk uit rode bes en daarnaast ook uit banaan, bloemkoolrijst, kwark/yoghurt en havermout. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan ook een eetlepel honing of agavesiroop toe. De bloemkoolrijst kun je direct uit de diepvries gebruiken en voeg je dus bevroren toe aan de smoothie. Bloemkool is neutraal van smaak, dus is bij uitstek geschikt om toe te voegen aan je smoothie. Een ideale manier om extra groente, en dus vitamines en mineralen, binnen te krijgen.

Dit heerlijke en gezonde ontbijtrecept is ontstaan in samenwerking met Berrybrothers. Dit is een familiebedrijf gespecialiseerd in het telen en vermarkten van Nederlands zachtfruit, met een passie voor rode bessen. De rode bessen van Nederlandse afkomst vind je exclusief terug in de schappen van Albert Heijn. Ze zijn jaarrond vers verkrijgbaar, zodat we elk moment van het jaar kunnen genieten van de heerlijke rode bes. Zelf ben ik al zolang ik me kan herinneren dol op de rode bes en je vindt ze dus ook geregeld in mijn koelkast. Ook staan er op Snoepgezond diverse recepten met de rode bes als hoofdingrediënt. Bijvoorbeeld scones met rode bessen of granola koeken met rode bes.

Hieronder lees je hoe je deze gezonde rode bessen smoothie maakt. En bekijk voor meer inspiratie met rode bessen het receptenboekje op de website van Berrybrothers.


Rode bessen smoothie

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes

Ingrediënten

  • 125 gram rode bessen

  • 1 rijpe banaan

  • 75 gram bloemkoolrijst

  • 100 gram kwark/yoghurt (kies je voor yoghurt, voeg dan 50 ml minder water toe).

  • 20 gram havermout

  • 200 ml water

  • Optioneel: 1 el honing of agavesiroop

Werkwijze

  • Ris de rode bessen van de takjes en snijd de banaan in vier stukken.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en mix in 1 minuut tot een gladde smoothie.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *