Lotus crumble baked oats: een hele mond vol voor een makkelijk en snel recept. Baked oats, of gebakken havermout, is een trend die je nu steeds vaker voorbij ziet komen. En ik snap het wel! Op snoepgezond deelde ik eerder al een aantal varianten, waaronder deze snickers baked oats.
Deze lotus crumble baked oats kun je zowel warm als koud eten. En dat maakt dit recept ideaal als mealprep. Bak ‘s avonds de oats en bewaar het in de koelkast tot de volgende ochtend. Je kunt het dan koud eten of even kort opwarmen in de magnetron. De crumble laag geeft een heerlijke crunchy structuur aan het geheel en maakt het net even extra speciaal. Hoeft de crumble voor jou niet, laat dit dan weg en verdeel alleen een verkruimeld koekje over de bovenkant.
Bij het bedenken van (ontbijt)recepten probeer ik er altijd op te letten dat er ook voldoende eiwitten in zitten. Omdat ik geregeld sport, vind ik het prettig dat mijn maaltijden hoog in eiwitten zijn. Aan deze lotus baked oats heb ik eiwitpoeder van Myprotein toegevoegd. Via de link en met de code SNOEPGEZOND krijg je 36% (of meer) korting op alle producten. Eiwitpoeder is ideaal om in huis te hebben. Je kan in veel recepten een deel van de bloem prima vervangen voor eiwitpoeder om er een eiwitrijk recept van te maken.
Deze lotus crumble baked oats is niet helemaal verantwoord, want in dit recept zit uiteraard een lotus koekje en eventueel extra lotusspread. Maar wat mij betreft draait alles om balans en komt dit ontbijtje echt vaker op tafel te staan! Ga jij het recept proberen?
Lotus crumble baked oats
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes20
minutes25
minutesIngrediΓ«nten
30 gram havermout
10 gram eiwitpoeder
50 gram kwark
50 ml (plantaardige) melk
1 tl bakpoeder
1/2 el lotusspread
- Crumble
20 gram havermeel
30 gram kwark
10 gram lotusspread
1 lotus koekje verkruimeld
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje een klein beetje in.
- Roer de kwark met de melk los en voeg hieraan de droge ingrediΓ«nten toe. Roer tot een glad beslag.
- Stort het havermoutbeslag in het schaaltje en verdeel de lotusspread in het midden.
- Meng de ingrediΓ«nten voor de crumble in een schaaltje. Voeg eventueel een scheutje water of melk toe als het te droog is.
- Verdeel de crumble over de havermout en schuif het schaaltje voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Na 20 minuten is de binnenkant nog een beetje zacht en wil je een steviger cake geheel, laat de havermout dan 25 minuten in de oven staan.