Stracciatella Ontbijtmuffins
Gezonde tussendoortjes, Ontbijt

Stracciatella Ontbijtmuffins

Er ligt weer een nieuwe variant Optimel kwark in de winkels: de smaak stracciatella. Een heerlijke kwark met stukjes chocolade. Wie lust dit nou niet?! Lekker om zo op te eten, maar deze kwark leent zich ook erg goed als basis in bakrecepten. En dus dook ik de keuken in deze heerlijke stracciatella ontbijtmuffins te bakken. Door de toevoeging van wat extra chocolade was dit een schot in de roos.

Om deze muffins verantwoord te houden koos ik voor de chocoladedruppels van Koro, zonder toegevoegde suikers. Net dat extra beetje chocolade, maar dan iets verantwoorder. Deze muffins zijn niet alleen lekker als ontbijt (to go), maar doen het ook erg goed als tussendoortje. Het kostte mij in ieder geval geen moeite om al deze muffins in een paar dagen op te eten. Lukt het je niet om alle muffins binnen een paar dagen op te eten, dan kun je ze ook heel goed tot maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Wil je deze ontbijtmuffins eiwitrijk maken, vervang dan een deel van de bloem voor eiwitpoeder (naturel). En heb je geen zonnebloemolie in huis, dan werkt kokosolie ook als een prima vervanging. Hetzelfde geldt voor de chocoladedrops. Als je deze niet in huis hebt, kun je natuurlijk ook (extra) pure chocolade uit de supermarkt fijn hakken en toevoegen. Ga jij aan de slag met het maken van deze stracciatella ontbijtmuffins? Of neem een kijkje op snoepgezond voor nog veel meer ontbijtinspiratie.


Stracciatella Ontbijtmuffins

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

35

minutes

Dit recept is voldoende voor 6 à 7 muffins

Ingrediënten

  • 200 gram bloem

  • 150 gram stracciatella kwark van optimel

  • 3 eieren

  • 100 gram suikervervanger

  • 2 el zonnebloemolie

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 50 gram chocoladedruppels (of pure chocolade)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffinvorm met papiertjes. Of kies net zoals ik voor een siliconen muffinvorm en vet deze dan een klein beetje in met olie of een bakspray.
  • Klop de eieren samen met de olie en kwark los. Roer hier met een spatel de droge ingrediënten door.
  • Zorg dat je een glad beslag hebt. Voeg dan de chocoladedruppels toe en roer nog een laatste keer goed door.
  • Verdeel het beslag over 6-7 muffinvormpjes. Het makkelijkste gaat dit met een ijslepel, maar je kunt ook 2 lepels gebruiken. Zorg dat de vormpjes voor maximaal 3/4 deel is gevuld.
  • Schuif het bakblik voor ongeveer 25 minuten in de oven en controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
  • Laat de muffins 10 minuten in de vorm afkoelen en haal ze daarna uit het bakblik en laat verder op een rooster of bord afkoelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *