Speculaas pannenkoeken
Kerst, Ontbijt, Recepten

Speculaas pannenkoeken

Wat is er nu lekkerder dan uitgebreid ontbijten op zondag? Ik pak dan in ieder geval graag uit met bijvoorbeeld heerlijke pannenkoeken of wafels. Om alvast in de kerststemming te komen, ging ik voor een grote stapel speculaas pannenkoeken.

Ook van het ontbijt met kerst maak ik graag een feestje. Natuurlijk mag een lekker plakje kerststol of kerstbrood niet ontbreken, maar deze speculaas pannenkoeken ook zeker niet! Laat iedereen zijn eigen pannenkoek(en) ‘versieren’ met toppings naar keuze, bijvoorbeeld rood fruit of cranberry compote, vers fruit en/of yoghurt/kwark. Gegarandeerd een feestje aan de ontbijttafel. Of maak deze stapel natuurlijk lekker voor jezelf 😉

De basis van de pannenkoeken bestaat uit een rijpe banaan, een ei, magere kwark, bloem en natuurlijk speculaaskruiden. Zo krijg je lekkere fluffy pannenkoeken met een heerlijke speculaas smaak. Het recept voor deze gezonde wafels kun je heel makkelijk lactosevrij maken door te kiezen voor lactosevrije kwark of yoghurt. Voor een glutenvrije optie kun je de bloem vervangen voor glutenvrije bloem. Op deze manier kun je dit recept heel makkelijk aanpassen naar je eigen wensen.

Dit recept is voldoende voor zo’n 8-10 kleine pannenkoekjes. Eet je met een groot gezelschap verdubbel het recept dan. Neem voor meer kerstontbijt inspiratie gerust een kijkje tussen alle heerlijke kerstrecepten op Snoepgezond.


Speculaas pannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan

  • 1 ei

  • 100 gram magere kwark

  • 60 gram bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 1,5 tl speculaaskruiden

  • snufje zout

  • eventueel: scheutje (plantaardige) melk

Werkwijze

  • Klop het ei samen met de kwark met een garde los. Prak de banaan en roer deze erdoor.
  • Voeg alle droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag. Is het beslag te dik, voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een beetje boter of olie.
  • Maak kleine hoopjes beslag in de pan ter grootte van een flinke eetlepel. Bij mij passen er drie tegelijk in de pan.
  • Bak de pannenkoeken in een paar minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  • Herhaal totdat al het beslag op is. Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *