Zoete aardappel muffins
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Zoete aardappel muffins


En weer een lekker tussendoortje of ontbijtje met groente op Snoepgezond. Voor wie al meerdere recepten van mij heeft gezien, weet dat ik dol ben op het toevoegen van groente aan mijn ontbijt of tussendoortje. De ideale manier om aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen. Deze zoete aardappel muffins met sinaasappel passen heel goed in het seizoen van de herfst en winter. De sinaasappels en mandarijnen liggen namelijk weer volop in de winkels. Dit toevoegen aan je muffins zorgt voor een extra frisse touch.

Met de december feestmaand in aantocht is het wel fijn om gezond te blijven ontbijten en snacken. Deze muffins neem je makkelijk mee als ontbijt to go of eet ze lekker als tussendoortje bij een kopje thee of koffie. Zelf vind ik het altijd wel prettig om gezond te blijven eten tijdens de feestmaand. Je bent al snel geneigd om vaker terug te vallen op al het lekkers dat in de winkels ligt. Natuurlijk geef ik mezelf daar ook aan over, maar door toch dit soort gezonde muffins te maken behoud ik de balans. Zoete aardappel kun je makkelijk voorbereiden door een portie gekookt en al in de koelkast of vriezer te bewaren in een afgesloten bak. Het is namelijk ook erg lekker in een smoothie, bijvoorbeeld deze zoete aardappel smoothie.

Om deze zoete aardappel muffins te ‘zoeten’ kun je kiezen voor banaan of een suikervervanger, bijvoorbeeld deze van sukrin. Heb je geen zin om er muffins van te maken, maak er dan één grote cake van. De oventijd is dan wel een stuk langer, houd dan ongeveer 45 minuten aan.


Zoete aardappel muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

35

minutes

Dit recept is voldoende voor 10 muffins of 1 cake.

IngrediΓ«nten

  • 300 gram zoete aardappel gekookt

  • 225 gram (spelt)bloem

  • 2 eieren

  • 1 banaan of 50 gram Sukrin

  • 2 tl bakpoeder

  • 1/2 tl gemberpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl speculaaskruiden

  • snufje zout

  • 1 sinaasappel (sap van de helft en rasp van de hele)

  • optioneel: 1 handje gehakte noten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffinvorm met papiertjes.
  • Pureer de zoete aardappel samen met de eieren en banaan in de hakmolen van de staafmixer tot een glad beslag.
  • Roer in een andere kom de droge ingrediΓ«nten door elkaar. Voeg hierbij de natte ingrediΓ«nten en roer tot een glad beslag.
  • Voeg het sap van de 1/2 sinaasappel en de rasp toe en roer door het beslag. Roer nu ook eventueel wat gehakte noten door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en schuif in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *