Kruidnoten Crumble
Dessert, Ontbijt, Recepten

Kruidnoten Crumble


Ook met Sinterklaas kun je lekker genieten van een heerlijke crumble. Hoe fijn is het om op Pakjesavond uit te pakken met het avondeten en deze kruidnoten crumble te serveren als toetje? Ik zou er in ieder geval heel erg blij van worden. Overigens smaakt deze crumble ook erg goed als ontbijt. Serveer er dan wat van je favoriete yoghurt of kwark bij en stukjes appel. Als toetje kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er een bolletje vanille ijs bij te serveren.

Op de kruidnoten en roomboter na is deze kruidnoten crumble grotendeels verantwoord. In plaats van suiker heb ik gebruik gemaakt van de suikervervanger van Sukrin. En door een deel van de bloem te vervangen voor havermout, is deze crumble een stuk voedzamer. Havermout bevat namelijk langzame koolhydraten en dit zorgt voor een minder grote piek in je bloedsuikerspiegel. Voor deze crumble maakte ik gebruik van de havermout van Meesters van de Halm. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een ander merk havermout. Net wat je in huis hebt.

Het fijne aan een crumble recept is dat je alle kanten op kunt qua ingrediënten. Houd je niet van appels of heb je ze niet in huis? Kies dan voor bijvoorbeeld peren of (diepvries) rood fruit. En heb je geen zin om een grote ovenschaal te maken, maar liever eenpersoonsporties? Ook dat kan prima. Dit is zeker leuk als je de crumble serveert als toetje na een lekker diner.

Op mijn website vind je inmiddels al een paar crumble recepten, waaronder deze gezonde crumble. Liever geen crumble, maar zin in een ander (makkelijk) toetje? Bekijk dan eens dit recept voor een snelle tiramisu.


Kruidnoten Crumble

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

45

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram havermout

  • 50 gram bloem

  • 20 gram sukrin (gold)

  • 50 gram kruidnoten

  • 75 gram roomboter (half uurtje uit de koelkast)

  • 1/2 tl speculaaskruiden

  • Vulling
  • 3 grote appels of 4 kleine

  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie of roomboter.
  • Schil de appels en snijd in blokjes. Roer hier een theelepel kaneel doorheen en leg in de ovenschaal.
  • Meng in een andere kom alle ingrediënten voor de crumble tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over de appels.
  • Schuif de crumble in de oven en bak 30 minuten.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *