Zoete aardappel wafels
Ontbijt, Recepten

Zoete aardappel wafels

Eerder deelde ik al een recept voor zoete aardappel wafels uit de oven op snoepgezond. Een heerlijk gezond ontbijt, maar met een heel fijn wafelijzer in de kast moest ik natuurlijk een verbeterde versie van dit recept maken. Dus ging ik aan de slag met een verbeterde receptuur en toverde ik deze gezonde zoete aardappel wafels op tafel.

Deze flinke stapel gezonde wafels is een voedzame start van de dag. Een goede combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten. En door het gebruik van havermeel bevat dit ontbijtje ook een flinke dosis vezels. Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan hoop ik dat de smaak dit wel doet! Een heerlijke licht zoete touch door de zoete aardappel in combinatie met kaneel.

Doordat ik gebruik heb gemaakt van glutenvrij havermeel van Myprotein kun je dit ontbijtje heel makkelijk volledig glutenvrij maken. Vervang de bloem dan voor glutenvrije bloem en het hele recept is glutenvrij. Hoef je hier niet op te letten, dan kun je deze ingrediënten uiteraard ook vervangen voor een niet glutenvrije optie. De gezonde wafels zelf serveerde ik met een schepje kwark/yoghurt, een verse vijg en een klein beetje suikervrije siroop.

Ben je net als ik dol op wafels? Kijk dan zeker verder op snoepgezond en zoek op wafels. Je vindt een scala aan heerlijke gezonde wafelrecepten.


Zoete aardappel wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram gekookte zoete aardappel

  • 1 ei

  • 25 gram havermeel

  • 20 gram bloem (glutenvrij)

  • 0.5 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • snufje zout

  • klein scheutje melk of water

Werkwijze

  • Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
  • Klop het ei samen met de de gekookte zoete aardappel los. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer tot een glad (en redelijk dik) beslag.
  • Voeg een klein scheutje water of melk toe als het beslag veel te stug is.
  • Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
  • Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is. Ik haalde 4 wafels uit het recept.
  • Serveer de wafels met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *