Wat is er nu lekkerder dan zelfgemaakte lemoncurd? Niets toch?! Het smaakt goed bij scones, maar ook een schepje in de yoghurt is erg lekker. Een veelzijdige smaakmaker dus. Het is niet moeilijk om zelf te maken, je moet alleen een klein beetje geduld hebben. Maar dat is vaak als je graag zelf bakt of kookt. Voor het maken van homemade lemoncurd is het wel belangrijk dat je een goede kwaliteit citroen hebt, omdat je naast het sap ook de rasp gebruikt.
Wist je dat lemoncurd een van mijn ultieme guilty pleasures is? Ik ben echt enorme fan van de smaak van citroen en kan dus gerust zo’n hele pot uitlepelen. Daarom mag ik het ook niet te vaak van mezelf maken. Maar soms vind ik een goed excuus om een citroentaart of heerlijke scones te bakken en dan moet er wel zelfgemaakte lemoncurd bij.
Het is van oorsprong een Brits recept voor een dikke, lobbige crème of saus. Dit serveren zij traditioneel bij de English Tea samen met heerlijke scones. De combinatie tussen zoet en zuur in deze curd is waarom ik er zo dol op ben. Je kunt deze curd ook van andere soorten fruit maken, bijvoorbeeld van passievrucht, sinaasappel of frambozen of rood fruit. Een leuke uitdaging voor een volgende keer.
Ga je deze lemoncurd maken en heb je meteen ook zin in scones? Probeer dan dit heerlijke recept.
Lemoncurd
Course: DessertDifficulty: Makkelijk1
portie2
minutes20
minutes22
minutesIngrediΓ«nten
βsap van 2 citroenen
β200 gram suiker
β100 gram roomboter
β3 eieren
Werkwijze
- Meng alle ingrediΓ«nten in een hittebestendige kom.
- Plaats de kom boven een pan met kokend water (au bain marie). Blijf het mengsel voortdurend roeren, zodat de eieren niet stollen.
- Na ongeveer 15-20 minuten is het mengsel gaar. Wanneer de lemoncurd aan de achterkant van een houten lepel blijf hangen, is hij klaar.
- Schenk de lemoncurd in een glazen pot en laat afkoelen.