Tonijnsalade in een glaasje
Hartig, Kerst, Recepten

Tonijnsalade in een glaasje

Kerst is voor mij de aangelegenheid om uit te pakken met een driegangen menu. Ik vind het heel leuk om na te denken over drie gangen, die bij elkaar passen. Maar eerlijk is eerlijk, gemakt dient de mens en dus vind ik het wel fijn om niet al te ingewikkelde gerechten te maken. Deze tonijnsalade in een glaasje is daar een perfect voorbeeld van.

Dit voorgerecht ziet er ontzettend spectaculair uit als je het serveert in een mooi glas en afmaakt met een ster van bladerdeeg. Iedereen zal denken dat je er ontzettend veel moeite in hebt gestoken, terwijl dit gerecht met een goede voorbereiding weinig tijd zal kosten op het moment van serveren. Zowel de sterren van bladerdeeg, als de tonijnsalade zelf, kun je namelijk prima voorbereiden. Maak beiden componenten bijvoorbeeld in de ochtend of middag en bewaar de tonijnsalade tot het moment van serveren in de koelkast.

Deze tonijnsalade in een glaasje is een relatief klein voorgerecht, ideaal voor als je in de gangen hierna nog flink wat gaat serveren. Zo weet je zeker, dat je gasten ook nog ruimte over houden voor het hoofdgerecht en het toetje. Ben je toevallig nog op zoek naar inspiratie voor een (makkelijk) hoofdgerecht op toetje? Bekijk dan zeker even deze recepten op Snoepgezond.


Tonijnsalade in een glaasje

Recipe by LindaCourse: Voorgerecht, SaladeDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total timeminutes

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn op water

  • 75 gram magere kwark

  • 40 gram frites lijn of andere mayonaise

  • 2 kleine augurken

  • 0,5 appel

  • zout en peper naar smaak

  • blaadjes sla (romaine)

  • 2 plakjes bladerdeeg

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd of steek uit de plakjes bladerdeeg 4 sterren en leg deze op de bakplaat. Bestrijk even met een beetje losgeklopt ei of melk.
  • Bak de sterren in 5 – 10 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de sterren afkoelen.
  • Giet het water van de tonijn af en doe de tonijn in een kom.
  • Snijd de augurk en appel in heel kleine blokjes.
  • Voeg dit samen met de kwark en friteslijn toe aan de tonijn en roer goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Verder over elk glas wat (romaine) sla en verdeel hierover de tonijnsalade. Maak het geheel af met een bladerdeeg ster.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *