Rosbief met rode wijn saus
Hartig, Kerst, Recepten

Rosbief met rode wijn saus


Heb je geen zin om uren in de keuken te staan voor het kerstdiner, maar wil je toch uitpakken met een bijzonder gerecht? Ga dan voor rosbief met rode wijn saus. Dit gerecht ziet er spectaculair uit en het klinkt ook heel wat, maar het is binnen een half uur bereid. Ssttt.. niet vertellen tegen je gasten hoor!

Rosbief heeft een korte bereidingstijd, namelijk 20 minuten bakken in de pan op laag vuur. Tegelijkertijd laat je de uien, knoflook, rode wijn en tijm lekker meestoven. De smaken trekken dan ook in het vlees. Als de rosbief klaar is, kun je deze warm houden onder een stukje aluminiumfolie. Dit is ook het moment om de rode wijn saus af te maken. Deze breng je verder op smaak met een scheutje room, een eetlepel grove mosterd en wat peper en zout.

Bij de rosbief met rode wijn saus serveerde ik heerlijke aardappeltjes uit de oven en een simpele salade met granaatappelpitjes. Je kunt natuurlijk ook voor andere groenten kiezen. Of zet verschillende groenten op tafel, zodat je gasten kunnen kiezen. Maak het hoofdgerecht compleet met heerlijke bijgerechten, zoals deze stoofpeertjes.

De rosbief kocht ik bij Holy Hoeve, een een bijzondere leverancier van dierlijke producten. Hun runderen, varkens en bokken groeien via een diervriendelijke en gezonde wijze op tot volwassen dieren en gaan uiteindelijk zonder stress naar de slachterij. Alleen met hun werkwijze en visie kunnen zij premium vlees- en zuivelproducten aanbieden: een eerlijk eindproduct op je bord dat heerlijk smaakt. En geloof me, deze kwaliteit proef je echt terug! En deze kwaliteit wil je met kerst toch serveren aan je gasten?!


Rosbief met rode wijn saus

Recipe by LindaCourse: Diner, HoofdgerechtDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Dit recept is voldoende voor 3-4 personen

Ingrediënten

  • 1 rosbief à 500 gram

  • 4 sjalotten

  • 1 teen knoflook

  • 250 ml rode wijn

  • 2 takjes tijm

  • 1 el grove mosterd

  • 50 ml room

  • peper en zout

  • klontje roomboter

Werkwijze

  • Breng de rosbief op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd de sjalotten en knoflook fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in de pan en bak hierin de sjalotten en knoflook aan. Voeg de rosbief toe en bak aan beide kanten kort aan. Schenk de rode wijn in de pan en voeg de tijm toe.
  • Zet het vuur laag en bak de rosbief rondom gaar met de deksel op de pan. Draai het vlees af en toe om.
  • Haal na 20 minuten de rosbief uit de pan en ga verder met de saus. Voeg de mosterd en room toe en roer tot een gladde saus. Haal de takjes tijm uit de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Snijd de rosbief in plakjes en serveer met de saus.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *