Pasta met ricotta en rode pesto
Hartig, Recepten

Pasta met ricotta en rode pesto

Pasta met ricotta en rode pesto, een hele mond vol en gelukkig ook een lekker recept. Zelf ben ik geen grote pasta fan en maak dit dan ook niet heel vaak klaar. Maar als ik dan pasta eet, dan kies ik heel graag voor deze variant met ricotta, rode pesto en (vegetarische) kip. En daarom kon ik jullie dit recept natuurlijk niet onthouden.

Zoals jullie weten voeg ik aan veel van mijn (bak)recepten groenten toe. Ontbijten met groente is mij helemaal niet onbekend. Lunchen met groenten doe ik daarentegen bijna niet en daarom probeer ik bij het avondeten weer een flinke portie groente binnen te krijgen. Daarom is het ook erg fijn dat er tegenwoordig pasta of rijst bestaat op basis van groente. Hiermee voeg je ongemerkt nog wat extra veggies toe aan het gerecht.

Voor deze pasta met ricotta en rode pesto koos ik voor de spelletjes pasta van Spoony. Deze pasta is op basis van rode linzen en smaakt erg goed! Spoony wil kinderen makkelijker en vaker groente laten eten. Door pure producten, boordevol groenten, te combineren met vrolijke verpakkingen en leuke eet spelletjes, is groenten eten voor kinderen echt een feestje. Je kunt de producten van Spoony vinden bij de Jumbo supermarkt of bestel ze online op de website van Spoony zelf.

Hoewel ik dus geen grote pasta fan ben, eet ik wel geregeld risotto. Deze pompoenrisotto is heerlijk in dit seizoen. Of zoek op mijn website naar nog meer heerlijke risotto recepten.


Pasta met ricotta en rode pesto

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

 • 100 gram pasta

 • 175 gram vegetarische kip

 • 1/2 courgette

 • 100 gram haricoverts

 • 1 sjalot

 • 2 handjes rucola

 • 60 gram ricotta

 • 25 gram rode pesto

Werkwijze

 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Snijd de courgette in blokjes en snijd de haricoverts ook in kleinere stukjes.
 • Snipper de sjalot.
 • Verwarm een pan op het vuur en bak hierin de sjalot, courgette en haricoverts. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
 • In een andere pan bak je de vegetarische kip volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Meng de ricotta met de rode pesto in een schaaltje.
 • Giet de pasta af en meng alle ingrediënten in de pan van de groenten door elkaar. Roer als laatste de ricotta/rode pesto en de rucola erdoor.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *