Ontbijtmuffins
Gezonde tussendoortjes, Ontbijt, Recepten

Ontbijtmuffins

In opdracht van Pit & Pit mocht ik een heerlijk ontbijtrecept ontwikkelen, geschikt voor kinderen. En dus bedacht ik deze heerlijke voedzame ontbijtmuffins. Super leuk om samen met de kinderen te maken. Voor dit recept heb je namelijk geen ingewikkelde keukenapparatuur nodig. Een kom en een spatel is voldoende om het beslag van de muffins te maken.

Voor deze gezonde ontbijtmuffins heb ik een aantal fijne producten uit het assortiment van Pit & Pit gebruikt, waaronder de appel-, abrikozen- en vijgenstukjes. Dit gedroogde fruit zorgt voor een lekkere bite en een zoete toevoeging aan de muffins. Iets wat kinderen wel kunnen waarderen. Daarnaast worden deze gezonde muffins gezoet met ongezoete appelmoes. Ongezoete appelmoes bevat alleen de van nature aanwezige suikers in fruit, maar geen extra toegevoegde suikers.

Van deze heerlijke voedzame muffins kun je dus met een gerust hart snoepen. Bij het ontbijt of als tussendoortje. Ik vond ze zelf ook erg lekker met een lepeltje jam 🙂 Daarnaast zijn ze ideaal om mee te nemen voor onderweg of neem ze zoals ik mee naar je werk. Zo kun je ondanks dat je het druk hebt, toch gezond ontbijten.

Op snoepgezond vind je naast deze heerlijke ontbijtmuffins nog veel meer muffin recepten. Zoek op muffins en je vindt een hoop inspiratie, waaronder chocolade- of pompoenmuffins.


Ontbijtmuffins

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Ingrediënten

  • 125 gram speltbloem

  • 100 gram havermeel

  • 3 eieren

  • 200 gram appelmoes zonder toegevoegde suikers

  • 2 el neutrale olie

  • 1.5 tl bakpoeder

  • 2 tl kaneel

  • snufje zout

  • 25 gram gedroogde appelstukjes

  • 25 gram gedroogde abrikozenstukjes

  • 25 gram gedroogde vijgenstukjes

  • 50-75 gram notenmix natuur (ongebrande noten)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffinvorm met papiertjes of vet ze in met een beetje bakspray.
  • Klop de eieren los en roer hier met een spatel de appelmoes en olie doorheen.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.
  • Hak de noten grof (of gebruik een vijzel en stamp de noten in kleinere stukjes) en roer dit samen met het gedroogde fruit met een spatel door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes (een flinke eetlepel per muffinvormpje).
  • Schuif het bakblik voor ongeveer 25-30 minuten in de oven en controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *