Deze gezonde blueberry muffins zijn vrij van geraffineerde suikers, dat betekent dat ze de zoete smaak alleen hebben van de banaan. Banaan is een natuurlijke fruitsuiker, waarvan je maar weinig nodig hebt. Daarom zorgt dit in tegenstelling tot geraffineerde suikers tot een minder sterke stijging en daling van de bloedsuikerspiegel. Deze muffins zijn lekker als tussendoortje of ontbijt (to go).
Het fijne aan deze lijst met ingrediΓ«nten is dat ik het meeste altijd wel in huis heb en zo op ieder gewenst moment kan genieten van een lekker en verantwoord tussendoortje. Heb je geen verse blauwe bessen in huis, dan kun je voor dit recept ook prima blauwe bessen uit de diepvries gebruiken. Voeg deze dan als ze nog bevroren zijn op het laatste moment toe aan het beslag en spatel het rustig door elkaar. Daarnaast kun je deze gezonde blueberry muffins zeker wel een dag of vier in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren of kun je ze heel goed invriezen. Zo kun je bijvoorbeeld in het weekend deze muffins bakken en heb je voor de hele week een lekker tussendoortje.
Liever geen kokosrasp in dit recept gebruiken? Vervang dit dan bijvoorbeeld voor amandelmeel. Vervangen voor extra havermout kan ook, maar dan vind ik de structuur persoonlijk iets te droog. Geen zin in muffins met blauwe bessen, maar wel in een verantwoord tussendoortje? Bekijk dan ook eens dit recept voor appel kardemom cake. Heb je al trek gekregen? Maak dan snel dit recept!
Gezonde blueberry muffins
Course: Tussendoortje, OntbijtDifficulty: Makkelijk6
muffins5
minutes25
minutes30
minutesDeze muffins bak je in een muffinvorm. Vet de vorm goed in of gebruik papieren vormpjes.
IngrediΓ«nten
1 rijpe banaan
2 eieren
100 gram havermout
50 gram geraspte kokos
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
snufje zout
2-3 handjes blauwe bessen
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180Β°C en bekleed de muffinvorm met papieren vormpjes of vet heel goed in.
- Maal de havermout fijn tot meel in de hakmolen of keukenmachine.
- Meng alle droge ingrediΓ«nten in een kom goed door elkaar.
- Prak in een andere kom de banaan fijn en voeg de eieren hier aan toe.
- Schenk de natte ingrediΓ«nten bij de droge ingrediΓ«nten en meng tot een egaal beslag. Schep als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag en verdeel het beslag over 6 cupcakevormpjes.
- Zet de muffins voor ongeveer 25 minuten in de oven.
- Test met een prikker of de muffins gaar zijn. Je kan de muffins ongeveer 3 dagen in een afgesloten trommel bewaren of invriezen (ongeveer 3 maanden houdbaar).