Vind jij het ook zonde om je overgebleven restjes weg te gooien? Ik wel! Als ik groenten over heb, dan probeer ik het bijvoorbeeld te verwerken in een quiche. En zo ontstond dit recept voor quiche met broccoli en geitenkaas.
Het ideale van een quiche vind ik dat je dit ook prima de volgende dag als lunch kunt eten. Of serveer er bijvoorbeeld een heerlijk kopje soep bij. Een win win situatie, want dan heb je meteen nog een extra portie groenten binnen. Bijvoorbeeld deze lekkere pompoensoep.
Quiche met broccoli en geitenkaas
Course: Diner, LunchDifficulty: MakkelijkAantal
4
portiesVoorbereiding
15
minutesBaktijd
45
minutesTotale tijd
1
hourIngrediënten
broccoli (ongeveer 200-300 gram)
50 gram geitenkaas
2 handjes cashewnoten
5 eieren
150 ml slagroom
5 plakjes (diepvries) bladerdeeg
snufje zeezout
Werkwijze
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat dit in ongeveer 10 minuten ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook het ongeveer 5 – 10 minuten.
- Vet de quichevorm licht in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
- Verspreid de broccoli, geitenkaas en de cashewnoten over het deeg.
- Meng in een kom de eieren, slagroom en een snufje zeezout. Schenk dit in de quichevorm.
- Bak de quiche ongeveer 45 minuten. Als het bladerdeeg begint te kleuren en de eieren gestold zijn, is de quiche gaar.