Quiche met broccoli en geitenkaas
Hartig, Recepten

Quiche met broccoli en geitenkaas


Vind jij het ook zonde om je overgebleven restjes weg te gooien? Ik wel! Als ik groenten over heb, dan probeer ik het bijvoorbeeld te verwerken in een quiche. En zo ontstond dit recept voor quiche met broccoli en geitenkaas.

Het ideale van een quiche vind ik dat je dit ook prima de volgende dag als lunch kunt eten. Of serveer er bijvoorbeeld een heerlijk kopje soep bij. Een win win situatie, want dan heb je meteen nog een extra portie groenten binnen. Bijvoorbeeld deze lekkere pompoensoep.


Quiche met broccoli en geitenkaas

Recipe by LindaCourse: Diner, LunchDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

  •  broccoli (ongeveer 200-300 gram)

  •  50 gram geitenkaas

  •  2 handjes cashewnoten

  •  5 eieren

  •  150 ml slagroom

  •  5 plakjes (diepvries) bladerdeeg

  •  snufje zeezout

Werkwijze

  • Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat dit in ongeveer 10 minuten ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook het ongeveer 5 – 10 minuten.
  • Vet de quichevorm licht in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
  • Verspreid de broccoli, geitenkaas en de cashewnoten over het deeg.
  • Meng in een kom de eieren, slagroom en een snufje zeezout. Schenk dit in de quichevorm.
  • Bak de quiche ongeveer 45 minuten. Als het bladerdeeg begint te kleuren en de eieren gestold zijn, is de quiche gaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *