Aspergesoep
Hartig, Recepten

Aspergesoep

Twee weken geleden kreeg ik een heerlijk pakketje van het Nederlands aspergecentrum om het aspergeseizoen in te luiden. Het witte goud, zoals de witte asperges ook wel worden genoemd, is over het algemeen vanaf begin april tot eind juni verkrijgbaar. Ze liggen dus maar kort in de winkels. En dat betekent dat we er volop van moeten genieten zolang het kan. Met deze heerlijke aspergesoep zit je altijd goed!

Stiekem moet ik bekennen dat het de eerste keer is dat ik zelf aspergesoep heb gemaakt. Meestal kocht ik het altijd. Maar eerlijk is eerlijk, wat is het toch ontzettend lekker als je het zelf maakt. Het kost misschien wat meer tijd dan bijvoorbeeld deze paprika tomatensoep, maar wat mij betreft is het de moeite meer dan waard. Je trekt namelijk eerst een bouillon van wat groentebouillon en de schillen van de asperges. Op deze manier krijgt de bouillon een rijke aspergesmaak.

De soep maak je helemaal af door hem lekker te vullen. Uiteraard met stukjes asperge, maar gekookte eieren kunnen wat mij betreft ook echt niet ontbreken. Daarnaast voegde ik wat hamblokjes toe, maar deze kun je ook prima vervangen voor gerookte zalm. Net waar je voorkeur naar uit gaat. De aspergesoep garneer ik het liefst met verse peterselie en wat lente ui. Dit laatste geeft een frisse touch aan de soep. Ga jij dit recept proberen?


Aspergesoep

Recipe by LindaCourse: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

kommen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

40

minutes
Totale tijd

50

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges

  • 1 bouillonblokje + 1,5 liter water

  • 30 gram boter

  • 30 gram bloem

  • 1 el Parmezaanse kaas

  • 2 gekookte eieren

  • 150 gram hamblokjes

  • 1 lente ui

  • 1 handje peterselie

  • 50 ml room

Werkwijze

  • Schil de asperges en snijd in kleine stukken.
  • Verwarm het water met de bouillon op het vuur en voeg de aspergestukken en schillen toe.
  • Kook ongeveer 15 minuten. Haal de aspergestukken uit de bouillon en bewaar in een kom.
  • Laat de bouillon nog 15 minuten trekken. Verwijder dan de schillen en bewaar de aspergebouillon.
  • Pak een andere pan en smelt hierin de boter met de bloem en Parmezaan. Roer 1-2 minuten goed door, zodat de bloem kan garen en er een roux ontstaat.
  • Voeg telkens wat van de bouillon toe en roer goed door. Als je alle bouillon hebt toegevoegd, kun je de soep afmaken.
  • Kook ondertussen de eieren (hard gekookt).
  • Voeg de room toe aan de soep en roer goed door. Voeg nu ook de aspergestukjes en hamblokjes toe.
  • Pel de eieren en snijd in kleine stukjes. Voeg ook toe aan de soep.
  • Serveer de soep in kommen en maak af met de peterselie en lente ui.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.