Zodra de herfst intreed ontbijt ik vrijwel iedere ochtend met warme havermout. Geregeld probeer ik met ingrediënten en toppings te variëren, zodat het niet gaat vervelen. Deze golden milk havermout is heerlijk kruidig en bevat ook een prima portie groenten. Een goede en gezonde start van de dag, wat we met de feestdagen in aantocht wel kunnen gebruiken.
Eigenlijk is het idee voor deze golden milk havermout ontstaan uit twee recepten, namelijk mijn favoriete havermout ontbijtje met wortel en de turmeric latte. Ik ben dol op kruiden en heb dus een flinke voorraad kruidenpotjes in de keuken staan, waaronder kurkuma. Dit gebruik ik heel soms weleens als ik een turmeric latte maak. Dit recept is dus een combinatie van een turmeric latte en havermoutpap met wortel. Door flink wat kurkuma toe te voegen krijgt je havermout die mooie geel-oranje kleur. Naast kurkuma gebruikte ik voor dit recept ook kaneel, kardemom en gemberpoeder. Al met al een lekker kruidig geheel. Je kan ook een beetje valsspelen en de kurkuma havermout van Meesters van de Halm als basis gebruiken.
Is dit recept te heftig voor je, misschien vind je een van de volgende havermout recepten wel lekker:
Golden Milk Havermout
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie2
minutes10
minutes12
minutesIngrediënten
30 gram havermout
100 gram geraspte wortel
1 tl kurkuma
1/2 tl kaneel
1/4 tl kardamom
1/4 tl gemberpoeder
100 ml amandelmelk
100-150 ml water
Werkwijze
- Voeg alle ingrediënten toe aan een pannetje en breng aan de kook op laag-middelhoog vuur.
- Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen, totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
- Giet de havermoutpap in een mooie kom en maak af met toppings naar keuze.