Jaa de herfst is nu echt begonnen. We kunnen er niet meer omheen. De pompoenen liggen weer in de winkels en door het gure weer van de afgelopen week krijg ik weer helemaal zin in ontbijtjes en tussendoortjes met pompoen. Vorig jaar maakte ik deze gezonde pompoencake. Een lekker tussendoortje dat ik het afgelopen jaar geregeld heb gemaakt. Iedere keer hetzelfde tussendoortje met pompoen gaat vervelen en dus ging ik aan de slag met een nieuw recept: deze pumpkinspice muffins met een lekkere crumblelaag.
Wat mij betreft meteen een schot in de roos! Ik moest mezelf tegenhouden om niet meteen een paar pumpkinspice muffins op te eten. Nu zou dat prima kunnen, maar ik wilde de muffins meenemen als traktatie naar mijn werk. En ook bij mijn collega’s vielen de muffins goed in de smaak. Persoonlijk vind ik de crumblelaag de perfecte toevoeging. Net wat extra crunch en een lekkere kruidige smaakmaker. De muffins zelf zijn ook helemaal vrij van geraffineerde suikers en bevatten alleen wat suikers van de dadels.
Dadels gecombineerd met pompoen, geven een heerlijke zoete smaak af aan de muffins. Voeg daar heerlijke pumpkinspice kruiden aan toe en je hebt het perfecte herfstachtige tussendoortje. Zelf gebruik ik altijd de pumpkinspice kruiden van GreenGypsySpices. Een grote pot, waar ik zeker de hele herfst en winter mee kan doen. Ideaal voor al je lekkere recepten met pompoen.
Ga jij deze heerlijke gezonde muffins maken?
Pumpkinspice Muffins
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk8
stuks20
minutes25
minutes45
minutesIngrediΓ«nten
200 gram pompoen
100 gram bloem
50 gram kokosmeel
3 eieren
2 el zonnebloemolie
3 medjoul dadels
3 el suikervervanger
1 tl bakpoeder
2 tl pumpkinspice kruiden
snufje zout
- Crumble
50 gram havermout
25 gram bloem
25 gram sukrin gold (suikervervanger)
35 gram roomboter
1/2 tl pumpkinspice kruiden
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een siliconen muffinvorm in met een beetje olie of bakspray.
- Snijd de pompoen in blokjes (of koop kant-en-klare pompoenblokjes) Kook de pompoen ongeveer 10 minuten (in een pan met water). Prik er met een vork in om te controleren of de pompoen zacht en gaar is. Schiet het water af en laat de pompoen afkoelen.
- Voeg de pompoen samen met de eieren, zonnebloemolie en dadels (ontpit) toe aan je keukenmachine en blend tot een glad beslag.
- Hieraan voeg je de droge ingrediΓ«nten toe en mix goed door. Is je beslag te dik, voeg dan een klein scheutje water toe.
- Meng in een andere kom alle ingrediΓ«nten voor de crumble met je handen tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes en verdeel de crumble over de bovenkant. Druk de crumble een klein beetje aan. Schuif de bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
- Laat de muffins minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze daarna voorzichtig uit de vormpjes en laat verder afkoelen.
- Bewaar de muffins in een afgesloten trommel in de koelkast (maximaal 3-4 dagen).