Taai Taai Cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Taai Taai Cake

Het heerlijk avondje staat bijna voor de deur en de Sinterklaaslekkernijen vliegen ons om de oren. Het lijkt dus bijna onmogelijk om gezond en verantwoord te blijven snoepen in deze periode. Om toch gezond te kunnen snoepen rond Sinterklaas maakte ik een heerlijke verantwoorde versie van een taai taai cake.

Het idee voor deze taai taai cake kwam niet helemaal uit de lucht vallen, want ik werd hierdoor geïnspireerd door een andere foodblogger. Op Instagram doe ik deze maand namelijk weer mee met de #swiepswoepswap vanaf nu georganiseerd door @bakkenmetlisanne. Lisanne heeft het stokje over genomen van Mandy. Zij koppelt je aan een andere foodblogger en vervolgens mag je een lekker recept van zijn of haar website kiezen. Je maakt dit recept of gaat voor een variatie erop en je deelt dit vervolgens op je eigen Instagram en/of blog. Dit keer ging ik dus voor een variatie op de taai taai cake van @_my_kitchenlab_.

De minder gezonde ingrediënten zoals honing en rietsuiker verving ik dus voor een suikervervanger. Daarnaast zorgde ik ervoor dat de basis van deze gezonde cake lijkt op een groot deel van de basis van mijn cakerecepten. Kleine kans op mislukkingen dus 😉 En het pakte heel goed uit, want naast de heerlijke geuren die uit mijn oven kwamen, is de cake ook nog eens erg lekker! Door het gebruik van verschillende specerijen, krijg je echt een heerlijke kruidige cake met de smaak van taai taai.

Ga jij dit makkelijke recepten proberen? Of neem een kijkje bij de andere Sinterklaas recepten op Snoepgezond.


Taai Taai Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

55

minutes
Totale tijd

1

hour 

5

minutes

Het is voldoende voor een cakevorm van 22-24 cm.

Ingrediënten

  • 250 gram (spelt)bloem

  • 2 eieren

  • 200 ml (plantaardige) melk

  • 2 el neutrale olie

  • 100 gram Sukrin Gold

  • 100 gram Sukrin syrup gold

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 tl gemberpoeder

  • 2 tl kaneel

  • 0,5 tl anijs

  • 0,5 tl kruidnagel

  • 0,25 tl nootmuskaat

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de (plantaardige) melk los met een garde. Voeg hier de olie, Sukrin Gold en syrup gold aan toe en roer met de garde goed door elkaar.
  • Voeg alle droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 55-60 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Bewaar de cake maximaal 4-5 dagen in een afgesloten trommel op een droge en koele plek.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *