Het heerlijk avondje staat bijna voor de deur en de Sinterklaaslekkernijen vliegen ons om de oren. Het lijkt dus bijna onmogelijk om gezond en verantwoord te blijven snoepen in deze periode. Om toch gezond te kunnen snoepen rond Sinterklaas maakte ik een heerlijke verantwoorde versie van een taai taai cake.
Het idee voor deze taai taai cake kwam niet helemaal uit de lucht vallen, want ik werd hierdoor geïnspireerd door een andere foodblogger. Op Instagram doe ik deze maand namelijk weer mee met de #swiepswoepswap vanaf nu georganiseerd door @bakkenmetlisanne. Lisanne heeft het stokje over genomen van Mandy. Zij koppelt je aan een andere foodblogger en vervolgens mag je een lekker recept van zijn of haar website kiezen. Je maakt dit recept of gaat voor een variatie erop en je deelt dit vervolgens op je eigen Instagram en/of blog. Dit keer ging ik dus voor een variatie op de taai taai cake van @_my_kitchenlab_.
De minder gezonde ingrediënten zoals honing en rietsuiker verving ik dus voor een suikervervanger. Daarnaast zorgde ik ervoor dat de basis van deze gezonde cake lijkt op een groot deel van de basis van mijn cakerecepten. Kleine kans op mislukkingen dus 😉 En het pakte heel goed uit, want naast de heerlijke geuren die uit mijn oven kwamen, is de cake ook nog eens erg lekker! Door het gebruik van verschillende specerijen, krijg je echt een heerlijke kruidige cake met de smaak van taai taai.
Ga jij dit makkelijke recepten proberen? Of neem een kijkje bij de andere Sinterklaas recepten op Snoepgezond.
Taai Taai Cake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes55
minutes1
hour5
minutesHet is voldoende voor een cakevorm van 22-24 cm.
Ingrediënten
250 gram (spelt)bloem
2 eieren
200 ml (plantaardige) melk
2 el neutrale olie
100 gram Sukrin Gold
100 gram Sukrin syrup gold
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
1 tl gemberpoeder
2 tl kaneel
0,5 tl anijs
0,5 tl kruidnagel
0,25 tl nootmuskaat
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de (plantaardige) melk los met een garde. Voeg hier de olie, Sukrin Gold en syrup gold aan toe en roer met de garde goed door elkaar.
- Voeg alle droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 55-60 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
- Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Bewaar de cake maximaal 4-5 dagen in een afgesloten trommel op een droge en koele plek.