Aardbei Rabarber Baked Oats: een hele mond vol en gelukkig ook super lekker! Baked Oats is een deftige benaming voor havermoutpap uit de oven. De ingrediΓ«nten zijn hetzelfde, maar je bakt het in de oven. Daardoor krijg je een minder papachtige structuur en net wat meer de structuur van een cake. Persoonlijk vind ik dit dus heerlijk!
Het maken van baked oats kost net wel weer wat meer tijd, maar het voordeel is ook dat je dit de avond van tevoren al kunt maken en ‘s ochtends direct kunt opeten. Dus mocht je ‘s ochtends weinig tot geen tijd hebben om je ontbijtje klaar te maken, dan kun je dit prima in de koelkast klaarzetten. De baked oats is koud namelijk ook heel lekker of verwarm het kort in de magnetron.
Nu de rabarber in het seizoen is (mei t/m juli) vind ik het heerlijk om hiermee aan de slag te gaan. Het seizoen is maar van korte duur, dus geniet ik er optimaal van. Rabarber is een groente, maar combineert super goed met aardbei. Je hebt dan helemaal niet het idee dat je groenten aan het eten bent. In deze aardbei rabarber baked oats gebruikte ik deze suikervrije rabarber compote. Maar je kunt natuurlijk ook prima stukjes rabarber toevoegen aan de baked oats. Wil je dit recept helemaal naar een hoger level tillen, kies dan voor boekweit- of speltvlokken in plaats van havervlokken. Dit koop ik altijd in bulk bij Koro.
Ga jij dit super makkelijke recept proberen?
Aardbei Rabarber Baked Oats
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie2
minutes25
minutes27
minutesIngrediΓ«nten
30 gram havermout
10 gram eiwitpoeder
50 ml (plantaardige) melk
50 gram kwark
2 el rabarbercompote
50 gram aardbeien
optioneel: 1/2 tl bakpoeder
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in met een beetje kokosolie, bakspray of boter.
- Meng in een kom de kwark met de melk en de rabarbercompote. Voeg hieraan de havermout en eiwitpoeder toe.
- Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd in kleine stukjes. Roer de aardbeien door het beslag.
- Stort het beslag in het schaaltje en schuif in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. De binnenkant is nog een klein beetje vloeibaar, maar de buitenkanten zijn heerlijk gebakken. Wil je een helemaal gebakken havermout, zet de schaaltjes dan langer in de oven.