Pink Oats
Ontbijt, Recepten

Pink Oats


Alleen al van deze kleuren bij het ontbijt word je toch vrolijk? En het fijne aan deze pink oats voor het ontbijt, is dat het binnen 10 minuten klaar is. Dus ook als je ‘s ochtends niet heel veel tijd hebt, kun je toch van zo’n heerlijk verwarmend en prachtig gekleurd kommetje genieten. Verras je lief hier bijvoorbeeld mee op Valentijnsdag of bewaar deze pink oats lekker voor jezelf. Ook dat kan gewoon!

En hoe krijgt je havermoutpap nu zo’n mooi roze kleurtje vraag je je af? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door bieten of bietensap toe te voegen en mee te koken. Maar laat ik nou echt totaal geen fan zijn van bieten, dus daar ga ik mooi mijn lekkere havermout niet mee verpesten. Nee ik liet een handje bevroren rood fruit mee pruttelen in het pannetje havermout. Doordat het fruit warm wordt, valt het uit elkaar en komen de sappen vrij. Als je er met een spatel goed doorroert, wordt langzaam alles roze. 

Het recept hieronder is een basisrecept, waar je uiteraard nog alle kanten mee op kan. Voeg bijvoorbeeld eens wat geraspte courgette toe voor een extra portie groenten. Of wees wel die durfal die wat gekookte biet laat mee pruttelen. En ook dan kan je prima ook bevroren rood fruit mee laten koken. Het is namelijk niet alleen een lust voor het oog met de mooie roze kleur, maar zorgt ook voor een lekker fruitig smaakje. Liever een andere variant van havermoutpap proberen? Bekijk dan eens de volgende recepten:


Pink Oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

2

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

12

minutes

Ingrediënten

  •  40 gram havermout

  •  200 ml (plantaardige) melk

  •  1/2 tl kaneel

  •  1 handje bevroren rood fruit

  •  toppings naar keuze

Werkwijze

  • Doe alle ingrediënten in een pannetje en zet op middelhoog vuur.
  • Laat het geheel onder af en toe roeren ongeveer 10 minuten pruttelen of totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
  • Schep het geheel in een mooie kom en maak af met toppings naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor frambozen, blauwe bessen en wat granola.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *