Chocolade Mugcake
Ontbijt, Recepten

Chocolade Mugcake

Chocolade mugcake, vast niet het meest originele recept op snoepgezond maar wel erg lekker! Deze cake is eiwitrijk en in principe suikervrij. Voor mij een perfecte start van de dag. Voor wie mij al een tijdje volgt weet dat ik doordeweeks vrijwel altijd ontbijt met havermoutpap en in het weekend vaak met pannenkoeken of wafels. Nu met het thuiswerken wil ik doordeweeks nog weleens een ander ontbijtje dan havermoutpap. En zo kwam ik op het idee voor een gezonde chocolade mugcake.

Vrouwen en chocolade.. het blijft een bijzondere combinatie. Chocolade is voor mij iets wat ik echt niet kan laten staan en waar ik dan ook bijna dagelijks van geniet. En zolang dit met mate is, past dit prima in een gezonde leefstijl. Zeker omdat ik de rest van de dag zorg voor voedzame maaltijden met een mooie balans in koolhydraten, eiwitten en vetten en natuurlijk de vitamines niet te vergeten. Maar waarom niet een voedzame maaltijd als het ontbijt combineren met een stukje chocolade? Dat is toch het beste van twee werelden samen?

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van eiwitpoeder in de smaak snickers. Hierdoor kom je op ongeveer 25 gram eiwitten per portie. Je kunt de eiwitpoeder ook prima vervangen voor bloem. In dit recept voeg ik ook 2 blokjes pure chocolade toe. Dit smelt heerlijk aan de binnenkant, waardoor het nog een beetje plakkerig is als je de cake gaat eten. Kortom deze mugcake kwam als perfect uit de magnetron en geserveerd met een lepeltje kwark, wat pindakaas en rood fruit was dit een heerlijk ontbijt. Een feestje om van te mogen eten.

En wil je na deze chocolade mugcake nog een heerlijk ontbijtje met chocolade proberen, ga dan voor deze gebakken snickers havermout. Ideaal als mealprep op drukke dagen/ochtenden.


Chocolade Mugcake

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

2

minutes
Baktijd

2

minutes
Totale tijd

4

minutes

IngrediΓ«nten

  • 50 gram kwark

  • 1 ei

  • 25 gram bloem (of 15 gram bloem en 10 gram eiwitpoeder)

  • 2 tl cacaopoeder

  • 1/4 tl bakpoeder

  • 2 blokjes pure chocolade

  • toppings en eventuele zoetstof naar keuze

Werkwijze

  • Klop het ei los en roer de kwark er doorheen.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en roer tot een glad beslag. Hak de chocolade grof/fijn en roer door het beslag.
  • Voeg eventueel nog wat zoetstof naar keuze toe.
  • Stort het beslag in een magnetron bestendige kom of mok (ik heb deze eerst licht ingevet). En bak de mugcake in ongeveer 2 minuten gaar. Controleer met een prikkertje of je mugcake goed gaar is.
  • Je kan de mugcake direct uit de kom of mok eten, maar ik stortte het op een bordje en serveerde het op die manier met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *