Cranberry noten koeken, een hele mond vol, maar een heel lekker en beschaafd koekje! Deze koekjes zijn ook nog eens iets verantwoorder dan de varianten uit de supermarkt. Daarnaast bevatten deze koekjes extra eiwitten en passen ze dus prima in een eiwitrijk ‘dieet’. Dieet is een naar woord en wil ik ook helemaal niet gebruiken, maar mocht je letten op je eiwitinname dan passen deze koekjes prima in je leefstijl.
Voor de extra eiwitten heb ik gebruik gemaakt van eiwitpoeder van Livepuri in de smaak kokos. Deze variant is echt mijn favoriet! Nu ik vanaf deze maand weer de focus leg op eiwitrijke maaltijden, vliegt deze eiwitpoeder er bij mij doorheen. Want het is namelijk ook erg lekker in een smoothie, helemaal gecombineerd met banaan en tropisch fruit of aardbeien.
Deze cranberry noten koeken schuift je binnen no time in de oven. Dus mocht je alle ingrediΓ«nten in huis hebben, bak ze dan snel. Heb je geen kokos eiwitpoeder? Kies dan voor een andere smaak of vervang de eiwitpoeder door geraspte kokos. Dat maakt deze koekjes net zo lekker. Met deze koeken kan jij elke visite iets lekkers voorzetten, want wie lust er nu geen koekje bij de koffie of thee?
Liever een koekje zonder noten? Bekijk dan eens dit recept voor suikervrije vegan chocolate chip cookies.
Cranberry Noten Koeken
Course: SnackDifficulty: Makkelijk8
stuks10
minutes20
minutes30
minutesIngrediΓ«nten
50 gram havermout
25 gram geraspte kokos
25 gram eiwitpoeder kokos (Livepuri)
50 gram ongebrande noten
1,5 tl speculaaskruiden
1 tl bakpoeder
snufje zout
50 gram kokosolie
2 el honing
1 handje gedroogde cranberries
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Hak de noten fijn en voeg dit samen met de andere droge ingrediΓ«nten toe aan een kom. Roer het met een spatel door elkaar.
- Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de honing toe aan de droge ingrediΓ«nten.
- Kneed er met je handen een deeg van. Let op: het deeg blijft wel een beetje plakkerig.
- Verdeel het deeg in ongeveer 8 gelijke stukken en kneed hier met je handen rondjes van. Leg de rondjes op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen en druk iets plat met je handen.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 20-25 minuten gaar. Ze kleuren ligt. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes hier minimaal 15 minuten op afkoelen.
- Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel. Ze blijven dan zeker een week goed.