In het weekend bak ik graag een heerlijke stapel gezonde wafels of pannenkoeken voor het ontbijt. Daar probeer ik dan vaak in te variΓ«ren. Omdat ik dol ben op kokos, probeerde ik deze heerlijke pannenkoeken met kokos en chocolade. Een schot in de roos als je het mij vraagt!
Als basis voor de pannenkoeken met kokos en chocolade heb ik mijn recept voor kwarkpannenkoeken aangehouden. Een super fijn basisrecept voor eiwitrijke en fluffy pannenkoeken. Door de kwark te vervangen voor kokoskwark of -yoghurt en een deel van de bloem te vervangen voor kokosmeel, maak je van deze basis heerlijke kokospannenkoeken. Aan het beslag zelf voegde ik nog een theelepel cacaopoeder toe, zodat de pannenkoeken iets weg hebben van een bountyreep. Mijn favoriete chocoladereep π
Geregeld krijg ik de vraag of ik ‘s ochtends echt pannenkoeken of wafels sta te bakken, want dat duurt toch best lang?! Met dit recept valt dat reuze mee! Het liefst rol ik namelijk mijn bed uit en kan ik binnen 10 minuten aanvallen op het ontbijt. Hoe ik dat doe? Vaak bak ik de pannenkoeken de avond van tevoren, zodat ze alleen opgewarmd hoeven te worden. Of ik bak dus graag deze pannenkoeken met kokos, want dit recept is gelukkig zo gemaakt.
En wil je dit recept nog eiwitrijker maken? Vervang dan een deel van de bloem voor eiwitpoeder. Zelf gebruik ik hiervoor de eiwitpoeder van Myprotein. Deze heb ik overigens in meerdere smaken in huis, zodat ik het met verschillende ontbijtrecepten of tussendoortjes kan combineren. Bij deze pannenkoeken past de smaak kokos of kokos chocolade erg goed!
Heb je inmiddels al trek gekregen? Lees dan snel verder!
Pannenkoeken met kokos
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
100 gram kokosyoghurt of kwark
1 ei + 1 eiwit
30 gram bloem
10 gram kokosmeel
1 tl bakpoeder
1 el syrup gold (Sukrin)
1 tl cacaopoeder
- Toppings
geraspte kokos
kokosyoghurt
vers fruit
Werkwijze
- Klop het ei en het eiwit samen met de kokosyoghurt los.
- Voeg de andere ingrediΓ«nten toe en roer tot een glad beslag.
- Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt wat boter of olie in de pan.
- Maak kleine hoopjes beslag ter grootte van een eetlepel in de pan.
- Bak de pannenkoeken op laag tot medium vuur aan beide kanten bruin en droog.
- Ga door tot al het beslag op is. Ik haalde ongeveer 10 kleine pannenkoekjes uit het beslag.
- Serveer de pannenkoeken met wat kokosyoghurt, geraspte kokos en vers fruit.