Zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, ben ik dit moment lekker aan het genieten van een trip naar New York. Om in de vakantiestemming en Amerikaanse sferen te blijven, deel ik deze periode verschillende typische Amerikaanse recepten. Uiteraard allemaal in een gezond en verantwoord jasje. Vandaag verblijd ik jullie met één van mijn favoriete snacks: gezonde cinnamon rolls.
Deze gezonde cinnamon rolls zijn helaas niet zo sticky als de minder gezonde variant, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb alsnog heerlijk zitten smullen van deze lekkernij. Het recept is helemaal suikervrij en daarnaast wat hoger in eiwitten. Om deze cinnamon rolls suikervrij te maken, maak ik gebruik van de suikervervanger van Sukrin. Je hebt deze in verschillende uitvoeringen. In dit recept gebruik ik voor het deeg een normale suikervervanger en voor de vulling een imitatie van bruine basterdsuiker. Dit laatste geeft een net wat diepere smaak aan de kaneelvulling.
Hoewel deze gezonde cinnamon rolls dus niet exact lijken op de minder verantwoorde variant, zijn ze wel echt om te smullen. En een fijne bijkomstigheid: ze zijn niet moeilijk om te maken. Voor het deeg heb je maar een paar ingrediΓ«nten nodig, waar je binnen een paar minuten een deeg van hebt gekneed. Het deeg hoeft ook niet te rijzen, waardoor je al binnen 15 minuten deze heerlijke gezonde snack de oven in schuift. Ga jij deze cinnamon rolls proberen? Of ga je liever voor een lekkere gezonde blueberry bagel?
Gezonde cinnamon rolls
Course: Snack, TussendoortjeDifficulty: Makkelijk8
mini's15
minutes20
minutes35
minutesDit recept is voldoende voor 8 kleine cinnamon rolls.
IngrediΓ«nten
110 gram zelfrijzend bakmeel
130 gram magere kwark
1 el suikervervanger
- Kaneelvulling
20 gram gesmolten boter
2 el Sukrin Gold (suikervrije bruine basterdsuiker)
2 el kaneel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Doe de ingrediΓ«nten voor het deeg in een kom en roer met een vork tot een samenhangend, maar korrelig geheel.
- Kneed verder met je handen tot een deegbal.
- Doe een beetje bloem op je aanrecht en leg het deeg hierop. Rol met deegroller uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 1-2 cm dik.
- Meng de ingrediΓ«nten voor de vulling in een kommetje.
- Smeer de vulling uit over de rechthoek en laat alle randen vrij.
- Rol het deeg vanaf de korte kant op tot een rol. Snijd de rol in 8 gelijke plakjes.
- Leg de cinnamon rolls met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Besmeer de bovenkant eventueel met wat losgeklopt ei of melk.
- Schuif de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de cinnamon rolls afkoelen, voordat je ervan gaat genieten.