Noedels met zalm
Hartig, Recepten

Noedels met zalm


Laatst gaven jullie via de stories op Instagram aan meer inspiratie voor de lunch of het diner te willen zien. Doordeweeks ga ik eigenlijk altijd voor makkelijk en snel. En dit gerecht, noedels met zalm, valt ook in deze categorie, want het staat in 15 minuten op tafel. De teriyaki zalm komt uit de visbox van freshlyfish Een aanrader als je net als ik een liefhebber bent van vis. Je vindt in de box verschillende soorten gemarineerde vis, die na je ontvangst meteen kunt invriezen. De visbox bevat 6 of 8 porties vis voor twee personen. Genoeg voor een hele maand vol lekkere gerechten. Bij de visbox ontvang je ook een recepten boekje met inspiratie. Ideaal voor als je zelf even geen inspiratie hebt.

Van de teriyaki zalm maakte ik dus deze heerlijke noedels met zalm en verse groenten. Een portie bevat ongeveer 250 gram groente: dat is meteen de minimale dagelijkse hoeveelheid, dat een volwassene moet eten. Houd je niet van sperziebonen, vervang deze dan voor bijvoorbeeld sugar snaps of kies een andere (knapperige) groente, die je lekker vindt. Dat maakt dit gerecht ook heel geschikt om bijvoorbeeld je restjes groenten op te maken.

Nog een leuk weetje over dit gerecht.. Voor de noedels gebruik ik vaak gewoon (glutenvrije) spaghetti. Dit vind ik een stuk lekkerder dan bijvoorbeeld de rijst- of woknoedels. En het scheelt weer een artikel en ruimte in mijn voorraadkast. Want spaghetti is natuurlijk ook een fijne basis voor een snelle pasta maaltijd.

Nog meer inspiratie voor een makkelijke maaltijd?


Noedels met zalm

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

12

minutes
Totale tijd

22

minutes

Ingrediënten

  • 120 gram (boekweit)noedels of spaghetti

  • 1 paprika

  • 400 gram sperziebonen

  • 1 teentje knoflook

  • 2 bosuitjes

  • 2 el sojasaus

  • 2 el ketjap

  • 2 stukken zalm op de huid

Werkwijze

  • Kook de noedels of spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Dop de sperziebonen en snijd doormidden. Kook de sperziebonen in 5-10 minuten gaar.
  • Bak in een andere pan de zalm in 8-10 minuten gaar.
  • Op het laatst bak je in een wokpan in een paar minuten de paprika. Bak de knoflook en sperziebonen 1 minuut mee. Giet de noedels af en bak ook mee. Schenk de sojasaus en ketjap erover en schep goed om. Verdeel over 2 borden en maak af met bosui en serveer de zalm erbij.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *