Kwarkcake met sinaasappel
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Kwarkcake met sinaasappel

De laatste tijd probeer ik steeds vaker een nieuwe variatie op het recept voor kwarkcake. Op Snoepgezond vind je al een fijne appel kwarkcake en een variant met rode bessen. Vandaag voeg ik daar deze frisse kwarkcake met sinaasappel en kardemom aan toe.

Hoe maak je deze gezonde kwarkcake met sinaasappel?

De basis van deze gezonde cake bestaat uit bloem, suikervervanger, eieren en natuurlijk (magere) kwark. Kwark of yoghurt als basis van een cake zorgt voor een extra smeuïge structuur en dat wil je! Ondanks dat de cake helemaal suikervrij is, is hij toch gezoet. Hiervoor maak ik gebruik van de suikervervanger van Sukrin. Dit is een suikervrij en calorievrij alternatief voor kristalsuiker. Ideaal om te gebruiken in gezonde bakrecepten. De basis van dit recept breid je uit met het vruchtvlees en rasp van een sinaasappel en kardemom. Dit specerij combineert namelijk heel goed met citrus.

Voor mij is dit echt het ultieme gezonde tussendoortje of ontbijt to go. Uit dit recept haal je ongeveer 10 flinke plakken en hier geniet ik zo’n vier tot vijf dagen van. Eet je niet alles op, vries dan een aantal plakken (goed verpakt) in. Op deze manier heb je altijd een gezond tussendoortje voor het grijpen.

Gezonde tussendoortjes

Al jaren maak ik mijn eigen gezonde tussendoortjes. Van bananenbrood tot een gezonde cake en van donuts tot heerlijke muffins. Als je op Snoepgezond zoekt op kwark cake of gezonde cake, vind je een aantal heerlijke en gezonde recepten. Ik zou hiervan maar moeilijk kunnen aangeven wat mijn favoriet is, want ik vind het heerlijk om wekelijks af te wisselen en iedere keer een ander tussendoortje te eten. Kijk eens bij gezonde tussendoortjes op Snoepgezond voor meer inspiratie of lees snel verder naar het recept van de kwarkcake met sinaasappel.


Kwarkcake met sinaasappel

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

55

minutes
Totale tijd

1

hour 

5

minutes

Gebruik een cakevorm van ongeveer 24cm.

Ingrediënten

  • 300 gram bloem

  • 250 gram magere kwark

  • 150 gram suikervervanger

  • 4 eieren

  • 1 sinaasappel

  • 1,5 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 0,5 tl kardemom

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de magere kwark met een garde los.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en roer dit door het beslag.
  • Schil de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Roer de stukjes sinaasappel als laatste door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif het bakblik in de oven voor ongeveer 55-60 minuten.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
  • Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat helemaal afkoelen. Snijd de cake in 10-12 plakken en bewaar ze in een afgesloten trommel op een koele plek.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *