Mix voor warme chocolademelk
Gezonde tussendoortjes, Kerst, Recepten

Mix voor warme chocolademelk

In de aanloop naar kerst kan een kop warme chocolademelk echt niet ontbreken. Sowieso is dit een heel fijn en lekker drankje voor een winterse avond. En dan heb je nog team slagroom of niet. Zelf voeg ik dit echt niet altijd toe, simpelweg omdat ik niet super dol ben op slagroom. Wel vind ik het heerlijk als de warme chocolade lekker romig is. Het ideale aan deze mix voor warme chocolademelk vind ik de melkpoeder, die ik erin verwerkte. Hierdoor kun je deze mix gewoon oplossen in heet water, hoef je geen melk in huis te hebben en kun je op elk moment genieten van een heerlijke romige warme chocolademelk.

Aan de mix voor warme chocolademelk voegde ik ook 2 eetlepels maizene toe. Dit zorgt voor extra binding en dus een lekkere romige chocolademelk. Ik heb de mix ook geprobeerd zonder maizena en dat kan ook prima! Dus heb je dit ingrediënt niet in huis, dan kun je het ook prima weglaten.

Chocolade

En dan natuurlijk het hoofdingrediënt van deze homemade mix voor warme chocolademelk: cacaopoeder en chocolade. Ja je leest het goed, in dit recept gebruik je zowel cacaopoeder als chocolade. Je kunt de mix dus helemaal naar eigen smaak aanpassen. Ik ben zelf erg dol op pure chocolade en had nog een stukje Tony’s Chocolonely in de smaak puur amandel zeezout over om in de mix te verwerken. Houd je niet zo van pure chocolade, kies dan voor een lekkere melkchocolade of misschien wel gecombineerd met witte chocolade. Welke chocolade je ook kiest, als je voor je favoriet gaat stelt deze mix voor warme chocolademelk je zeker niet teleur!

Ook leuk om een potje van je eigen hot chocolate mix cadeau te doen aan iemand anders.

Kerstrecepten

De komende maand komen er nog veel meer lekkere kerstrecepten online. Of neem alvast een kijkje bij de huidige kerstrecepten op snoepgezond.


Mix voor warme chocolademelk

Recipe by LindaCourse: DrankjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

grote pot
Voorbereiding

5

minutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

  • 150 gram melkpoeder (te koop bij Albert Heijn)

  • 75 gram cacaopoeder

  • 75 gram Sukrin Icing (suikervrije poedersuiker)

  • 75 gram geraspte chocolade

  • 2 el maizena (kan je ook weglaten)

  • 1 tl speculaaskruiden

Werkwijze

  • Meng alle ingrediënten in een pot goed door elkaar.
  • Schenk een mok vol heet water en los er 3 eetlepels van de mix in op.
  • Geniet van je warme chocolademelk!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *