Sandwich Gegrilde Kip
Hartig, Recepten

Sandwich Gegrilde Kip


Zoals heel veel Nederlanders vind ik het heerlijk om te lunchen met brood. Ik eet liever een boterham, dan een salade. Maar ik wil wel graag altijd iets van groente toevoegen. Vaak doe ik dit in de vorm van komkommer, sla of avocado. En vanuit daar ontstond deze heerlijke sandwich gegrilde kip.

Hoewel ik vaak vegetarisch eet, vind ik kip wel erg lekker. Dit doe ik o.a. heel graag op brood. Voor deze sandwich gegrilde kip koos ik ervoor om de kipfilet met lekkere kruiden te grillen in de pan. Dit kun je ook prima de avond van tevoren doen, zodat je de volgende ochtend makkelijk en snel je lunch voor die dag kunt klaarmaken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

Met dit recept wordt die saaie boterham ineens een feestje! En je kunt weer bijna 100 gram groente toevoegen aan je dagelijkse hoeveelheid. Een win win situatie dus! Om ervoor te zorgen dat dit geen kleffe bedoeling wordt tegen de tijd dat de lunch aanbreekt, neem ik de onderdelen altijd apart mee naar mijn werk. Mocht je (nog) thuiswerken, dan kan je het uiteraard vlak voor het nuttige allemaal klaarmaken.

Ben je wel fan van een lunchsalade? Probeer dan eens dit recept voor een zomerse salade met geitenkaas.


Sandwich Gegrilde Kip

Recipe by LindaCourse: LunchDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 2 boterhammen

  • 1 stukje kipfilet (ongeveer 150 gram)

  • 1/2 avocado

  • 1/4 komkommer

  • handje sla

  • 1 el pittige mayonaise of mosterd

  • kipkruiden

Werkwijze

  • Kruid je kip met je favoriete (kip)kruiden. Ik koos voor gyroskruiden.
  • Verwarm een grillpan op het vuur (medium).
  • Snijd de kip dwars door midden, zodat je 2 dunne plakken hebt.
  • Gril de kip in ongeveer 10 minuten aan beide kanten gaar.
  • Prak de avocado op 1 van de twee boterhammen. Smeer hier wat mosterd of pittige mayonaise op.
  • Verdeel de sla hierover, gevolgd door plakjes komkommer en als laatste de kipfilet in plakjes. Druk de andere boterham er bovenop en snijd de sandwich doormidden.
  • Als je kip of komkommer over hebt, kun je dit lekker op snoepen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *