Deze zomerse salade met aardbeien en geitenkaas is heerlijk met deze warme temperaturen. De salade is zoet, licht pittig en heeft een heerlijke bite door de pecannoten. Voor mij de ideale combinatie.
We mogen van geluk spreken dat we de afgelopen paar maanden flink veel mooie zomerse dagen hebben gehad. Ik word daar altijd heel erg blij van, want dat betekent lekker naar buiten en vitamine D opnemen. Op deze zomerse dagen heb ik alleen vaak niet veel zin om te koken, dus zorg ik altijd voor maaltijden waar ik meerdere porties in 1x van kan maken en zo alleen maar iets hoef op te warmen of ik kies voor een salade met wat brood. Deze zomerse salade met aardbeien en geitenkaas is dan echt ideaal. Een heerlijke lichte maaltijd, maar door er wat brood bij te eten toch voldoende vullend.
Ben je een grote eter, dan kun je dit recept voor 2 personen gerust in je eentje opeten. Deze salade is ook erg lekker als lunch of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue. Het fijne aan een salade is dat je er alle kanten mee op kunt. Naast brood, kun je er natuurlijk ook een lekker soepje bij serveren. Bijvoorbeeld deze heerlijke paprika tomatensoep. Ik maak hier altijd een grote pan van en vries meerdere porties in. Ideaal op zulke warme dagen, zodat je het alleen maar hoeft op te warmen.
Meestal gebruik ik de geitenkaas van Bettine Geitenkaas. Deze heb je in meerdere soorten, maten en smaken. In deze salade is de naturel geitenkaas het lekkerste, maar in deze salade met geitenkaas gebruik ik het liefst geitenkaas met honing.
Zomerse salade met aardbeien
Course: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk2
personen5
minutes5
minutesIngrediΓ«nten
100 gram spinazie
100 gram rucola
1/2 komkommer
75 gram geitenkaas
150 gram aardbeien
2 handjes pecannoten
- Dressing
2 el balsamico azijn
2 el olijfolie extra vierge
1 flinke theelepel honing
Werkwijze
- Roer de ingrediΓ«nten voor de dressing door elkaar.
- Verdeel de spinazie en rucola over 2 borden. Snijd de komkommer in kleine stukken en verdeel over de 2 borden.
- Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd in kleinere stukken. Verdeel dit over de salades.
- Verkruimel de geitenkaas en hak de noten. Verdeel dit over de salades en maak af met de dressing.