Banoffee Bananenbrood
Cake, Gezonde tussendoortjes

Banoffee Bananenbrood


Inmiddels heb ik al heel wat varianten op een bananenbrood gemaakt. En ik vraag me af wanneer het klaar is? Tot nu toe bedenk ik iedere keer weer een nieuwe combinatie. De ene keer pakt het beter uit dan de andere keer. Dat wil zeggen dat ik sommige combinaties gewoon heel erg lekker vind en sommige mwah.. Een mwah variant maak ik dan niet zo snel nog een keer en het recept haalt Snoepgezond niet. Maar dit banoffee bananenbrood wel, dus dit was een geslaagde nieuwe poging!

En waarom is dit banoffee bananenbrood zo lekker? Dat komt door het gebruik van deze raw karamel. Deze karamel is gemaakt van medjoul dadels en kokosmelk, twee van mijn favoriete smaakmakers die ik altijd wel in huis heb. Sowieso ben ik een groot fan van het toevoegen van medjoul dadels aan mijn gezonde baksels. Voor mij is het de perfecte natuurlijke suiker, die net dat beetje zoetigheid aan een baksel geeft.

Naast het toevoegen van de raw karamel, vind ik het ook altijd lekker om een crunch toe te voegen. Dit doe ik vrijwel altijd in de vorm van noten. Bij het bakken van bananenbrood, zeker in combinatie met dadels, vind ik pecannoten het lekkerste om toe te voegen. Maar kies gerust voor andere ongezouten noten als je die in huis hebt.

Deze recepten voor bananenbrood vind je ook op Snoepgezond:


Banoffee Bananenbrood

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 225 gram (spelt)bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • snufje zout

  • 50 gram pecannoten

  • 3 el raw karamel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Mix de bananen samen met de eieren tot een glad beslag. Schenk dit in een kom en voeg hieraan de droge ingrediënten toe. Roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Hak de pecannoten grof en schep dit samen met de raw karamel kort door het beslag. Stort het beslag in de cakevorm.
  • Schuif het geheel voor ongeveer 50 minuten in de oven en controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat eerst even in de vorm afkoelen, voordat je het uit de vorm haalt en verder laat afkoelen.

Notes

  • Je kan dit bananenbrood in een afgesloten trommel ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je dit goed verpakt zo’n 3 maanden bewaren.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *