Vegan Chocolate Chip Cookies
Gezonde tussendoortjes, Koeken, Recepten

Vegan Chocolate Chip Cookies


Een hele mond vol en dan heb ik er nog niet eens bij gezegd dat deze koekjes ook suikervrij zijn. Een super gezond chocolade koekje, dat klinkt toch als muziek in je oren?! Oké het smaakt wel iets anders dan de suikerrijke chocolade koekjes, want daar proef je echt heel duidelijk de overdaad aan suikers en dat vind je in dit koekje niet terug. Maar hé je kan alsnog verantwoord genieten van vegan chocolate chip cookies.

Uit dit recept haalde ik ongeveer 10 koekjes en ik had er totaal geen moeite mee om dit binnen een paar dagen op te eten. Het was heerlijk! De basis bestaat uit havermeel, havermout en Sukrin Gold, een suikervrije lichtbruine basterdsuiker. Samen met de amandelmelk en vanille essence zorgt dit voor een heerlijke licht zoete smaak aan het koekje.

Naast dat deze vegan chocolate chip cookies suikervrij zijn, zijn ze ook nog eens heel makkelijk te maken en binnen 20 minuten klaar. Dus als je ineens trek hebt in koekjes kan je deze snel de oven in schuiven. Ideaal als je visite verwacht, maar je hebt niks lekkers in huis.

Misschien vind je een van de volgende recepten voor koekjes ook wel erg lekker?


Vegan Chocolate Chip Cookies

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram havermeel (havermout fijnmalen)

  • 50 gram havermout

  • 40 gram Sukrin Gold

  • 45 gram kokosolie

  • 25 ml amandelmelk

  • 1 tl vanille essence

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 50 gram chocolate chips of chocolade fijngehakt

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Heb je geen havermeel? Maal dan havermout fijn in de keukenmachine.
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Voeg de amandelmelk en kokosolie hieraan toe en kneed tot een egaal koekjes deeg.
  • Voeg de chocolade stukjes toe (let op: als een echt suikervrij koekje wil, kies dan voor ‘suikervrije’ chocolade, anders is een goede pure chocolade met een hoger cacao gehalte ook prima).
  • Kneed goed door en maak met je handen ongeveer 10 balletjes van het deeg. Verdeel over de bakplaat en druk iets plat. Schuif de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de koekjes goed afkoelen, voordat je er van gaat eten.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *