Holistische Detox
Ontbijt, Recepten, Reviews

Holistische Detox

Deze blog gaat over mijn ervaring van de Holistische Detox van Yourmealplanners.

Op de website beschrijft Lucy onder andere in het kort wat een holistische detox inhoudt. Holisme staat voor eenheid en heelheid. Met het holistisch detox programma ga je aan de slag om zowel je lichaam als geest op te ruimen. Je voert afval- en gifstoffen af, kickt af van suikers, valt enkele kilo’s af, ervaart meer energie en je huid zal gaan stralen! Je kunt kiezen voor een detox met of zonder sapkuur of ondersteunde essentiële oliën. En het detox programma is altijd inclusief online yoga- pilates en meditatielessen en recepten die zowel lichaam als geest voeden.

Mijn ervaringen met de holistische detox

Eind december las ik voor het eerst wat over de holisitsche detox op de website van Lucy en mijn interesse was meteen gewekt. Waarom? Simpel, omdat deze detox niet gebaseerd is op enkel een sapkuur. Dit laatste spreekt mij namelijk helemaal niet aan en zou ik ook echt niet vol kunnen houden. Het fijne aan deze detox is dat je na de eerste twee soepdagen weer start met normale en gezonde voeding in de vorm van drie hoofdmaaltijden. Deze maaltijden zijn voornamelijk plantaardig en bevatten veel groente, fruit, noten, zaden en eiwitbronnen. Mocht je tussen de maaltijden door nog behoefte hebben aan voeding, dan kun je bijvoorbeeld een extra handje noten nemen. Daarnaast doe je tijdens de detox aan intermittent fasten, waarbij je voor een periode van ongeveer 14 uur aansluitend niet eet. Dit geeft je lichaam de tijd om alles goed te verteren en ook tot rust te komen.

Wanneer je start met de detox krijg je o.a. toegang tot de receptenapp. In de receptenapp vind je voor elke hoofdmaaltijd een aantal recepten waaruit je kunt kiezen. Voor het ontbijt is dit bijvoorbeeld warme havermoutpap met groente, overnight oats of een smoothiebowl. Volg je mij al een langere tijd dan weet je dat ik dol ben op ontbijtjes met havermout. Ik kon dus iedere ochtend gewoon genieten van mijn favoriete ontbijt: warme havermout met wortel, speculaaskruiden, gebakken appel, amandelen, amandelpasta en stukjes appel. Niet verkeerd toch?!

En ook voor de lunch en het avondeten zit er voor elk wat wils bij. Zo at ik o.a. een heerlijke groene shakshuka en couscous met verschillende groenten en halloumi. Je gelooft het waarschijnlijk niet, maar halloumi at ik voor het eerst en ben meteen verkocht!

Wat vond ik er uiteindelijk van?

Nu deel ik op mijn blog veelal gezonde recepten, vrij van geraffineerde suikers, dus mijn lichaam hoefde gelukkig niet echt af te kicken van suikers. Maar het was voor mij wel heel fijn om op deze manier mijn lichaam en geest weer even te resetten. En vooral het teruggaan naar de basis van drie hoofdmaaltijden en het doen van intermittent fasten was voor mij erg prettig. Voorheen kon ik de hele dag door wel kleine beetjes eten, maar nu probeer ik het zoveel mogelijk te beperken tot drie hoofdmaaltijden en 1 snackmoment. Daarnaast probeer ik nu nog steeds voor een periode van 14 uur aansluitend niet te eten. Zo geef ik mijn lichaam de tijd om alles te verteren en tot rust te komen. Ik merk aan mijn darmen dat dit erg prettig is.

Mocht je na het lezen van deze blog ook het idee hebben dat dit iets voor jou is. Lees dan op de website van Yourmealplanners wat je precies kunt verwachten van de holistische detox en hoe je hiermee kunt starten.


Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *