Wie weleens op wintersport in Oostenrijk is geweest kent het waarschijnlijk wel: kaiserschmarrn. Heerlijke luchtige en dikke stukken pannenkoek, vaak geserveerd met poedersuiker en appelmoes. Zelf ben ik pas een paar keer op wintersport geweest, maar dit heerlijke gerecht staat me nog altijd bij. En dus ging ik aan de slag met een eigen recept voor suikervrije kaiserschmarrn. Net iets verantwoorder dan het origineel.
In dit recept maak ik gebruik van de suikervervangers van Sukrin. Wie mij al langer volgt of weleens recepten van mij heeft gemaakt, weet dat ik groot fan ben van deze suikervervangers. Ik heb al veel verschillende soorten geprobeerd, maar de suikervervangers van Sukrin zijn nog altijd de lekkerste en fijnste om te gebruiken. In deze blog deel ik mijn favoriete producten van Sukrin en een aantal heerlijke recepten, waarin ik de producten gebruik.
Voor deze kaiserschmarrn zonder suiker heb ik gebruik gemaakt van Sukrin: 1. Hier kun je normale suiker direct 1 op 1 mee vervangen, omdat het dezelfde zoetkracht heeft. Het voordeel van een suikervervanger is dat ze geen calorieΓ«n bevatten en daardoor ook erg geschikt zijn voor koolhydraatarme recepten of diabetici.
Ben je op zoek naar een gezond ontbijt recept, dan is deze suikervrije kaiserschmarrn echt een aanrader. De stukjes pannenkoek zijn heerlijk luchtig en licht gezoet. Zelf serveerde ik ze met frambozen jam minder suiker, maar je kunt natuurlijk ook zelf een compote of jam maken van vers fruit. In ieder geval wil ik hier zeker vaker mee ontbijten. Mocht je nog twijfelen over dit recept, neem dan gerust een kijkje op snoepgezond en ga op zoek naar andere gezonde ontbijtrecepten. En heb je na het lezen van deze blog wel trek gekregen in kaiserschmarrn zonder suiker? Lees dan snel verder!
Suikervrije Kaiserschmarrn
Course: Ontbijt, LunchDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
4 eieren
120 gram bloem
2 el suikervervanger (Sukrin:1)
100 ml (plantaardige) melk
(plantaardige) boter om in te bakken
Werkwijze
- Splits de eieren en klop het eiwit apart op tot stijve pieken.
- In een andere kom klop je de eidooiers samen met de suikervervanger los.
- Voeg hieraan de bloem toe en roer met een spatel tot een beslag.
- Schep nu in delen voorzichtig het eiwit door het beslag.
- Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin wat (plantaardige) boter. Schep de helft van het beslag in de pan en bak de pannenkoek aan 1 kant gaar en lichtbruin. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
- Keer de pannenkoek om en wacht 30 seconden. Snijd de pannenkoek in kwarten (kan met behulp van een spatel) en de kwarten weer in kleinere stukjes.
- Haal de stukjes pannenkoek uit de pan en herhaal bovenstaande met de rest van het beslag.
- Serveer de kaiserschmarrn met (suikervrije) poedersuiker en jam of appelmoes.