Today is my birthday..!! Uiteraard kan dit helaas niet gevierd worden op dit moment en aangezien ik thuiswerk, ook geen excuus om taart te maken voor mijn collega’s. Het wordt dus taart voor mij alleen. En dus dacht ik, waarom dan niet gelijk ontbijten met taart? Voor ik het wist rolde dit heerlijke snickers ontbijttaartje zo uit de oven. En ik kan je vertellen dat hiermee ontbijten echt geen straf is!
Deze ontbijttaartjes zijn niet alleen ontzettend lekker, maar bevatten ook nog eens de juiste voedingsstoffen, zoals voldoende vezels, eiwitten en een portie groente. Ja je leest het goed, een portie groente! En dit heb je helemaal niet door als je hier van geniet. Mijn ervaringen met het toevoegen van (meer) groente aan het ontbijt deelde ik al eens eerder met jullie. En wel precies in deze blog, daarin lees je hoe je heel makkelijk wat groente aan je ontbijt kunt toevoegen, zonder dat dit overheerst. Ook erg prettig voor als je je kinderen ongemerkt meer groente wil laten eten.
Maar nog even terug naar dit heerlijke snickers ontbijttaartje. Uit dit recept haal je drie kleine taartjes, waardoor je meteen voor een aantal dagen vooruit het ontbijt klaar hebt staan. Ideaal als je ‘s ochtends niet veel tijd hebt. Ga jij ze proberen? Of kies je liever voor dit carrotcake ontbijttaartje?
Voor deze taartjes gebruikte ik eiwitpoeder in de smaak snickers, maar je kunt ook prima kiezen voor eiwitpoeder chocolade of vervang de eiwitpoeder voor bloem als je dit niet in huis hebt.
Snickers Ontbijttaartje
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk3
stuks5
minutes30
minutes35
minutesGebruik springvormpjes van 10cm om 3 kleine taartjes te bakken.
IngrediΓ«nten
75 gram bloem
50 gram amandelmeel
25 gram eiwitpoeder (snickers of chocolade)
200 gram kwark
2 eieren
1 el cacaopoeder
1 el pindakaas
1,5 tl bakpoeder
150 gram courgette
2 el dadelstroop
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je springvormpjes in. De bodem bekleed ik ook met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de kwark, dadelstroop en pindakaas los. Voeg hieraan de droge ingrediΓ«nten toe en roer tot een glad beslag. Knijp de courgette eventueel wat uit als deze erg nat is.
- Verdeel het beslag over de drie vormpjes en schuif ze in de oven.
- Bak de taartjes in ongeveer 30 minuten gaar en controleer dit met een prikker.
- Serveer de taartjes met wat kwark en gehakte noten.