Voor wie mij al langer kent of volgt, weet dat ik ontzettend dol ben op ontbijten met havermoutpap. Dit doe ik al jaren een aantal dagen in de week. Waar de pap in het begin best saai was, met alleen een beetje kaneel, maak ik er tegenwoordig een waar feestje van met allerlei lekkere ingrediënten en toppings. Nu ik bewust meer let op mijn eiwitinname i.v.m. sporten, kocht ik eiwitpoeder in de smaak snickers om te proberen. Hier moest ik uiteraard een lekker ontbijtje mee maken en dat werd deze snickers havermoutpap. Mocht je geen eiwitpoeder in huis hebben, dan geef ik je een aantal tips om toch deze snickers havermoutpap op tafel te toveren.
Zoals jullie van mij gewend zijn voeg ik ook het liefst een flinke portie groente aan mijn ontbijt toe. En zo ook met deze havermoutpap, hierin verwerkte ik 100 gram bloemkoolrijst. Dit heb ik eigenlijk altijd wel in de diepvries liggen en voeg je dus heel makkelijk aan je havermoutpap toe. En ik beloof je dat je er niks van terug proeft. In deze blog lees je meer over hoe je op een laagdrempelige manier (meer) groente aan je ontbijt of tussendoortje kunt toevoegen, zonder dat dit toedoet aan de smaak. Zeker om kinderen meer groenten te laten eten, is dit een fijne blog om te lezen.
Wil je deze havermoutpap liever zonder eiwitpoeder maken? Roer dan 2 theelepels cacaopoeder door de pap heen voor een lekkere chocolade smaak. Top je havermoutpap af met je favoriete pindakaas en wat grof gehakte noten en je hebt ook een heerlijke snickers havermoutpap. Wil je wel eiwitpoeder gebruiken, maar heb je niet de smaak snickers liggen? Kies dan voor eiwitpoeder in de smaak chocolade. Zo kun je alle kanten op met deze heerlijke basis. Zelf roerde ik wat pindakaas door de havermout en topte ik het geheel af met wat suikervrije chocoladepasta van NoSugarDaddies.
Op mijn website vind je nog veel meer lekkere combinaties met havermoutpap. Wat denk je van:
Snickers Havermoutpap
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie2
minutes10
minutes12
minutesIngrediënten
35 gram havermout
100 gram bloemkoolrijst
20 gram eiwitpoeder (snickers)
100 ml amandelmelk + 150-200 ml water
1 tl pindakaas
1/2 banaan
wat grof gehakte noten of granola
Werkwijze
- Doe de havermout samen met de bloemkoolrijst en de amandelmelk en het water in een pannetje en zet op het vuur.
- Laat de pap ongeveer 10 minuten pruttelen op laag-medium vuur en roer af en toe door, totdat de pap de gewenste structuur heeft bereikt.
- Haal de pan van het vuur en roer de eiwitpoeder er doorheen.
- Schenk de pap in een kom en verdeel hierover de pindakaas, banaan en noten/granola.