Wrap met gerookte kipsalade
Hartig, Recepten

Wrap met gerookte kipsalade

In mijn blog over de burrata toast heb je kunnen lezen dat mijn ‘goede’ voornemen dit jaar is om meer tijd en aandacht te besteden aan de lunch. Het afgelopen jaar merkte ik dat ik uit gewoonte bijna elke dag boterhammen met kipfilet of kaas zat te eten. Niks mis mee, want ik vind het gewoon erg lekker. Maar de inspiratie om eens een keer wat anders te lunchen, daaraan ontbrak het volledig. De kerstvakantie heb ik gebruikt om eens goed na te denken over lekkere lunchrecepten. Daar kwam o.a. deze wrap met gerookte kipsalade uit.

Ik blijf hiermee wel dichtbij mijn favoriete broodbeleg, alleen in een totaal andere vorm. En eerlijk is eerlijk, uiteindelijk is deze combinatie nog veel lekkerder dan een simpele boterham met kipfilet en heks’nkaas. Omdat ik op mijn werk een koelkast heb, waar ik mijn lunch in kan bewaren, kan ik de kipsalade en de wraps makkelijk los van elkaar meenemen. Hierdoor heb je echt een verse lunch en trekt het vocht uit de dressing niet in je wraps. Overigens heb ik het zelf ook een keer al belegt meegenomen. De wraps zijn dan wat vochtiger, maar voor mij niet heel storend.

Een verantwoorde lunch is voor mij pas helemaal compleet als ik er een lekker glas Optimel bij drink. Op dit moment ben ik echt fan van de limited edition drinkyoghurt in de smaak peer. Optimel drinkyoghurt bevat geen toegevoegde suikers, 0% vet en zorgt voor een extra portie eiwitten. Een win win situatie als je het mij vraagt. En zeker bij een wrap met gerookte kipsalade past een glas drinkyoghurt erg goed.

Ga jij deze gezonde wrap met kip proberen?


Wrap met gerookte kipsalade

Recipe by LindaCourse: LunchDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

wraps
Voorbereiding

5

minutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

 • 2 grote volkoren wraps

 • 100 gram gerookte kipreepjes

 • 0.5 appel

 • 1 bosui

 • 50 gram rucola

 • 1 el mayonaise

 • 2 el magere kwark/yoghurt

 • 0.5 tl kerriepoeder

 • peper en zout naar smaak

Werkwijze

 • Maak een dressing van de mayonaise, kwark/yoghurt, kerriepoeder en peper en zout.
 • Snijd de appel in kleine stukjes en de bosui in kleine ringetjes.
 • Roer de kipreepjes, appel en bosui door de dressing.
 • Verdeel de kipsalade over 2 wraps en beleg met rucola.
 • Vouw de uiteinden van de wrap naar binnen en rol de wrap op. Snijd doormidden en geniet!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *