Rood fruit trifle
Dessert, Kerst, Recepten

Rood fruit trifle

Denk je aan kerst dan denk je vast aan een heerlijke trifle als toetje. Een echte klassieker, die vaak wordt geserveerd met kerst. Op Snoepgezond staan al een aantal variaties op trifle, zowel voor geschikt voor het ontbijt als dessert. Vandaag deel ik echter deze heerlijke rood fruit trifle met Amarula met jullie.

Voor wie het nog niet wist, Amarula is een van mijn favoriete likeur. Vooral in de herfst of winter vind ik het heerlijk om hier ‘s avonds van te genieten. Naast dat het heerlijk is om zo te drinken, is de Cream likeur ook uitermate geschikt om te gebruiken in recepten. Zo maakte ik onlangs deze geweldige Amarula anglaise, ook een heerlijk toetje voor de feestdagen.

Trifle vindt zijn oorsprong in de Engelse keuken. Het is een dessert, dat bestaat uit meerdere lagen met cake, custard en vers fruit. Je serveert de trifle traditiegetrouw in een glas of grote glazen kom. Ook deze rood fruit trifle bestaat uit verschillende lagen cake, vers fruit en in plaats van custard een combinatie van Amarula Cream likeur, slagroom en vetvrije Griekse yoghurt. Daarmee is dit een relatief gezonde trifle, uiteraard ook afhankelijk van de cake die je gebruikt. Zelf had ik nog wat proteïne cake van Prozis over, laag in suikers en wat hoger in eiwitten, die ik voor de trifle heb gebruikt.

Mocht je nog heel erg twijfelen over het kerstdessert, dan is deze rood fruit trifle echt een aanrader. Toegankelijk om te maken, ook voor minder goede keukenprinsen en -princessen onder ons. Wil je dit toetje ook geschikt maken voor kinderen, laat de Amarula dan weg en voeg eventueel wat vanille aroma toe.


Rood fruit trifle

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Total timeminutes

Ingrediënten

  • 250 gram Griekse Yoghurt

  • 75 ml slagroom

  • 50 ml Amarula cream likeur

  • 2 el (suikervrije) poedersuiker

  • 150 gram cake

  • 200 gram rood fruit

Werkwijze

  • Klop de slagroom samen met de poedersuiker met een mixer stijf.
  • Doe de Griekse Yoghurt in een kom en roer hier de Amarula en slagroom doorheen. Is het nog niet zoet genoeg? Voeg dan wat extra poedersuiker toe.
  • Verdeel de helft van de cake over 3 glaasjes. Schep hier vervolgens de helft van het Amarula mengsel op. Maak af met een handje rood fruit per glas.
  • Herhaal bovenstaande voor een tweede laag en eindig met de rest van het rode fruit.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *