Matcha Oats
Ontbijt, Recepten

Matcha Oats


Voor wie mij al langer kent of volgt, weet dat ik ontzettend dol ben op ontbijten met havermoutpap. Dit doe ik al jaren een aantal dagen in de week. Waar de pap in het begin best saai was, met alleen een beetje kaneel, maak ik er tegenwoordig een waar feestje van met allerlei lekkere ingrediënten en toppings. In mijn blog ’10 tips om groente aan je ontbijt toe te voegen’ lees je hier meer over. Maar nu even terug naar dit recept voor matcha oats.

Matcha kennen wij als een groene superfood poeder. Het is steengemalen poeder van jonge groene theebladeren. Deze bladeren bevatten flink wat chlorofyl, dat zorgt voor de intense groene kleur. Ruim drie weken voor de oogst worden de beste groene theeplantjes geselecteerd en in de schaduw geplaatst voor een langzamere groei. Dit zorgt ervoor dat de theeplantjes zo min mogelijk zonlicht opvangen en dus een flinke dosis chlorofyl bevatten. Wist je dat matcha ook een bron is van antioxidanten? Een kopje matcha thee bevat bijvoorbeeld al net zoveel antioxidanten als 10 kopjes gewone groene thee. Daarnaast geeft matcha een boost aan je metabolisme en wordt het ook wel gezien als een natuurlijke vorm van detox. Ideaal om je dag mee te starten dus!

Deze matcha oats bevat ook nog een flinke portie groente. Inmiddels ben ik gewend om in mijn havermoutpap altijd groente te verwerken. Zo ben ik dol op havermout met wortel, maar ook deze apple pie oats en brownie oats zijn een waar feestje om je dag mee te starten.

De matcha en andere superfood poeders kun je bestellen bij Fairy Superfoods.


Matcha Oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

persoon
Voorbereiding

2

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

12

minutes

Ingrediënten

Werkwijze

  • Meng alle ingrediënten, behalve de eiwitpoeder, in een pannetje.
  • Laat het geheel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen, totdat de pap de gewenste structuur bereikt.
  • Haal de pan van het vuur en roer de eiwitpoeder erdoor.
  • Schenk de pap in een mooie kom en maak af met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *