Hartig Courgettebrood
Cake, Hartig, Recepten

Hartig Courgettebrood


Het leuke van recepten delen op Instagram, is dat je een hoop nieuwe inspiratie op doet bij anderen. En zo is ook het idee voor dit recept voor hartig courgettebrood ontstaan. Mandy van @mandyandmore organiseert een paar keer per jaar haar befaamde #swiepswoepswap. Ontzettend leuk, want Mandy koppelt je aan een andere blogger. Je mag van diegene een lekker recept maken of er je eigen draai aan geven. Zo werd ik deze keer gekoppeld aan ‘Miss Nutricion’. Ik kende deze blogger in eerste instantie nog niet, maar na een kijkje genomen te hebben op haar website werd ik erg blij. De recepten op haar website zijn voornamelijk verantwoord, dus dat past perfect in mijn straatje. 

Na een tijdje rondneuzen kwam ik dit recept voor Italiaans courgettebrood tegen. Een gezonde cake, maar dan in een hartig jasje. Voor diegene die mijn website weten te vinden of me al een tijdje volgen op Instagram, weten dat ik graag gezonde cakes of tussendoortjes bak. Maar een hartige variant kon je op iksnoepgezond.nl nog niet terugvinden. En daarom wist ik dat mijn eigen draai wilde geven aan het Italiaanse Courgettebrood van Miss Nutricion en ontstond dit recept voor hartig Courgettebrood met zongedroogde tomaat en geitenkaas. Toevallig had ik deze ingrediënten allemaal in huis, dus kon ik meteen aan de slag met dit recept. 

De smaak van hartige baksels heb ik nu wel te pakken en er zullen zeker nog meer recepten volgen de komende tijd. Dus houd mijn website in de gaten als je dit soort recepten graag vaker voorbij wil zien komen. 


Hartig Courgettebrood

Recipe by LindaCourse: Hartig tussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Servings

1

servings
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 225 gram geraspte courgette

  • 200 gram speltbloem

  • 3 eieren

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl bakpoeder

  • flinke snuf zout

  • 1 tl knoflookpoeder

  • zongedroogde tomaat naar wens

  • zachte geitenkaas naar wens

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Rasp de courgette (grof) en knijp het overtollige vocht er zo goed mogelijk uit.
  • Roer de eieren samen met de olijfolie los in een kom. Voeg de courgette toe en roer goed door met een spatel. Daarna voeg je de overige ingrediënten toe en roer je alles tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif het geheel voor ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *