Hoewel ik vaak met hetzelfde ontbijt, vind ik het toch wel fijn om af en toe te variëren. Op dit moment is warme havermout met wortel mijn favoriet en ontbijt ik hier bijna iedere ochtend mee. Maar dit kan ook anders dacht ik. Daarom verwerkte ik deze ingrediënten in ontbijtrepen met wortel. Hetzelfde ontbijtje, maar dan toch anders!
De laatste tijd merk ik dat ik doordeweeks niet voldoende tijd heb (erg vroeg opstaan lukt niet altijd) om rustig te ontbijten. Daarom neem ik steeds vaker mijn ontbijt mee naar m’n werk en ontbijt ik daar. Meestal maak ik gewoon mijn warme havermout met wortel en neem ik dat mee in een to-go beker. Maar heel praktisch is dat niet altijd. In principe ben ik in 20 minuten op m’n werk en heeft mijn havermout een prima eetbare temperatuur als ik eenmaal achter m’n bureau zit. Echter staat er ‘s ochtends steeds vaker file of ik ben meteen ‘druk bezig’, terwijl ik aankom. Hierdoor komt het weleens voor dat de havermout inmiddels koud is geworden en laat ik dat nu minder lekker vinden. Daarom ging ik aan de slag met een nieuw recept met de ingrediënten van mijn favoriete ontbijt. Het moest een makkelijk to-go ontbijtje worden en zo kwam ik uit op deze ontbijtrepen met wortel.
Uiteraard zijn deze repen ook erg lekker als tussendoortje. En een bijkomend voordeel: je hebt meteen weer een portie groenten binnen. Op zoek naar een ander tussendoortje met groenten? Bekijk dan eens onderstaande recepten:
Ontbijtrepen met wortel
Course: Ontbijt, TussendoortjeDifficulty: Makkelijk8
repen10
minutes45
minutes55
minutesIngrediënten
150 gram havermout
150 gram appelmoes (100%, zonder toegevoegde suikers)
25 gram kokosbloesemsuiker
40 gram pindakaas
100 ml amandelmelk
2 tl bakpoeder
1 snufje zout
rasp van 1/2 citroen
150 gram wortel geraspt
25 gram rozijnen
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier. Ik koos voor een rechthoekige bakvorm, zodat je er makkelijk repen van kunt snijden.
- Maal de havermout in de hakmolen/keukenmachine tot havermeel.
- Roer in een andere kom de natte ingrediënten door elkaar. Roer door de havermeel alle andere droge ingrediënten, behalve de wortel en rozijnen.
- Voeg de inhoud van de natte en droge ingrediënten bij elkaar en roer tot een glad beslag. Nu voeg je de wortel en rozijnen toe en spatel je het geheel nog een keer goed door.
- Stort het beslag in de bakvorm en schuif deze voor ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de repen gaar zijn.