Granolarepen
Gezonde tussendoortjes, Ontbijt, Recepten

Granolarepen


Met de producten van Quaker bedacht ik niet alleen deze heerlijke crumble als ontbijt, maar maakte ik ook deze granolarepen. Een ideaal to go ontbijtje of tussendoortje. De basis van de repen bestaat uit havermout en granola van Quaker in de smaak nuts & seeds. Serveer het samen met een groene smoothie en je hebt een echt kickstart ontbijtje!

Het fijne aan zulke repen vind ik dat je ze heel goed kunt bewaren. Als je ze in een afgesloten trommel doet, blijven ze zeker 1 à 2 weken goed. Niet dat het waarschijnlijk nodig is, want de repen zijn erg lekker, dus als het goed is binnen een week op. Zoals ik net al zei is het lekker als ontbijt met bijvoorbeeld een smoothie, maar de granolarepen doen het ook erg goed als tussendoortje. Door de noten en havermout vullen de repen goed en graai je niet snel naar nog meer eten. 

Hoeveel de repen vrij zijn van geraffineerde suikers, wat ik zelf erg prettig vind, bevatten ze wel natuurlijk suikers van de medjoul dadels en ahornsiroop. Dus helaas zijn deze repen niet caloriearm. Maar who cares! Ze zijn gewoon erg lekker. Liever wel een meer verantwoord tussendoortje? Probeer dan eens de volgende recepten:


Granolarepen

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

repen
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingrediënten

  •  100 gram havermout

  •  100 gram granola nuts & seeds

  •  100 gram dadels

  •  75 gram ahornsiroop

  •  1 tl kaneel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakvorm of ovenschaal met bakpapier.
  • Maal de granola wat fijner in de hakmolen/keukenmachine. Meng dit samen met de havermout en kaneel in een andere kom.
  • Maal de dadels met 1/3 deel van de ahornsiroop in de hakmolen/keukenmachine. Dit hoeft niet heel fijn. Voeg de gemalen dadels samen met de rest van de ahornsiroop toe aan de droge ingrediënten. Roer met een spatel goed door elkaar.
  • Stort het mengsel in de bakvorm of ovenschaal en druk overal goed aan met de spatel. Schuif het geheel voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Hoe langer je het bakt, hoe krokanter de repen worden.
  • Laat de repen in de bakvorm afkoelen en snijd in acht stukken.

Notes

  • In een afgesloten bak kun je de repen zeker wel een week bewaren. Als ze dat redden…

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *