Nog zo’n ontbijttopper: bananenpannenkoeken! Heerlijk met wat ahornsiroop en vers fruit. Ze zijn niet moeilijk om te maken, maar het kost net wel wat meer tijd. Ideaal voor in het weekend of bak ze ‘s avonds en warm ze ‘s ochtends kort op in de magnetron.
Het fijne aan deze bananenpannenkoeken is dat ze nooit vervelen. En daarnaast kun je er eindeloos mee variΓ«ren. Gebruik bijvoorbeeld eens speculaas- en koekkruiden of pumpkinspice kruiden in plaats van kaneel. Wil je er wat extra eiwitten aan toevoegen? Ga dan voor een flinke eetlepel eiwitpoeder naar keuze in plaats van speltbloem. Zin in blueberry pancakes? Voeg dan een handje (verse) blauwe bessen toe aan het beslag. Zoals je ziet eindeloos veel mogelijkheden met dit basisrecept.
Als ik ‘s ochtends wakker wordt heb ik meteen zin in ontbijt. Daarom heb ik vaak geen geduld om dan nog uitgebreid pannenkoeken te bakken. Soms wel hoor, maar vaker niet dan wel. Daarom bak ik de avond van tevoren altijd een stapeltje pannenkoeken, die ik vervolgens in de koelkast bewaar en ‘s ochtends opwarm in de magnetron. Ik heb daar totaal geen probleem mee en vind het juist ideaal! Alleen nog wat vers fruit snijden en ahornsiroop toevoegen en ik kan lekker aanvallen.
Ook zo dol op pannenkoeken? Probeer dan ook eens een van de volgende recepten:
Bananenpannenkoeken
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk6
stuks5
minutes15
minutes20
minutesIngrediΓ«nten
β1 (grote) rijpe banaan
β2 eieren M
β2 el havermout
β2 el speltbloem
β1 tl bakpoeder
β1 tl kaneel
βKokosolie om in te bakken
βToppings naar keuze
Werkwijze
- Prak de banaan met een vork en mix de eieren er door.
- Voeg de droge ingrediΓ«nten toe en meng tot een egaal beslag. Is het nog te nat? Voeg dan wat extra speltbloem toe.
- Verhit wat kokosolie in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kant bruin.
- Stapel de pannenkoeken op een bord en maak af met vers fruit en ahornsiroop.