Bij het horen van cheesecake loopt het water me al in de mond. Ik hou ervan! Een traditionele cheesecake kan echter al snel heel veel calorieën bevatten, dus echt gezond snoepen is het niet. Een lekker stuk cheesecake eet ik dan ook niet dagelijks of wekelijks, maar af en toe. Deze eiwitrijke mini cheesecake kun je echter prima op wekelijkse basis eten.
De bodem van de cheesecake maak je heel makkelijk zelf van o.a. havermeel en appelmoes. Op de bodem gaat een vulling van roomkaas light en magere kwark. Onderstaand recept is voldoende voor 8 mini cheesecakes, die per stuk nog geen 60 calorieën bevatten en 4 gram eiwit. Daarmee is deze eiwitrijke mini cheesecake de perfecte snack voor bij een kopje thee. Wil je er liever mee ontbijten? Neem dan 3 of 4 cheesecakes en maak het geheel af met wat extra kwark en vers fruit.
Zelf was ik mega verrast over de smaak en structuur van dit gezonde hapje. Het idee was namelijk random ontstaan toen ik ineens zin had in cheesecake, maar niet in een calorierijke snack. Dus als ik in het vervolg op random momenten zin heb in cheesecake, ga ik zeker deze eiwitrijke mini cheesecake maken. Je kunt er trouwens ook een grotere variant van maken, gebruik dan een kleine springvorm of ovenschaal. Als je op Snoepgezond zoekt op cheesecake, vind je naast dit recept nog veel meer inspiratie voor gezonde cheesecakes.
Eiwitrijke mini cheesecake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk8
stuks10
minutes30
minutes40
minutesIngrediënten
- Bodem
50 gram havermeel
2 el appelmoes 0%
1 el suikervervanger
0,5 tl bakpoeder
1 tl kaneel
scheutje vanille essence
2 el water
- Vulling
100 gram roomkaas light
100 gram magere kwark
30 gram suikervervanger
1 ei
0,5 tl vanille essence
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een siliconen muffinvorm (klein) in met een beetje bakspray.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer totdat de een samenhangend geheel hebt.
- Verdeel dit over 8 vormpjes en druk met de bolle kant van een lepel goed aan in de vorm.
- Schuif de vorm in de oven en bak 5 minuten. Haal daarna uit de oven en zet weg, totdat je de vulling toe kan voegen.
- Meng ondertussen in een andere kom de ingrediënten voor de vulling en roer goed door elkaar tot een gladde vulling.
- Verdeel de vulling over de kort afgebakken bodempjes.
- Verlaag de oven temperatuur naar 160 graden en schuif de vorm opnieuw in de oven. Bak de cheesecakes in 25 minuten gaar.
- Haal uit de oven en laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Daarna haal je de cheesecakes voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Bewaar de cheesecakes maximaal 3-4 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast.